Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter i badrummet

Badrummet har blivit nutidens sista fristad och oas. Det är platsen där man kopplar av, laddar batterierna och njuter av att vara helt för sig själv. Atmosfären i badrummet är alldeles speciell. Värmen och fukten som höljer in kroppen. Det dämpade ljuset som sipprar in genom det matta glaset.

Från Floradania

Dessa tre faktorer skapar stämningen i badrummet samtidigt som de skapar unika växtförhållanden för växterna.

Fyll badrummet med växter och njut av en lugn stund i vardagen.

Glid ner i badkaret, luta dig tillbaka och slut ögonen. Eller låt duschen strila över ditt huvud som ett mjukt vattenfall. I den frodiga grönskan skapas din egen oas.

Växter ger ett otal möjligheter att inreda ett spännande och annorlunda badrum och få det precis som man vill ha det. Man kan framhäva ett nytt badrums detaljer med hjälp av en enda klassisk, vacker växt. En orkidé kanske. Orkidéer är regnskogsväxter som trivs bra i badrummet.

I motsatt fall kan man dölja ett gammalt badrums skavanker med hjälp av en frodig och tät växt som exempelvis ampellilja, Chlorophytum comosum. Badrummet blir elegant och som nytt med en markant och skulptural grön växt. Fågelbobräken, Asplenium nidus, eller skira grässorter som rumsstarr, Carex brunnea, gör underverk i en handvändning.

Ett myller av små, frodiga växter förvandlar badrummet till en liten regnskog. Olika typer av bräken som spjutbräken, Nephrolepis exaltata, och snittadiantum, Adiantum raddianum, är perfekta badrumsväxter. Samma sak gäller för exempelvis fredskalla, Spathiphyllum wallisii, och klätterfikus, Ficus pumila.

När man inreder med växter måste man se till att välja sorter efter växtförhållandena. De bästa växterna i badrummet är växter som trivs i skugga, hög temperatur och hög luftfuktighet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB