Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vattna inte ihjäl gröna krukväxter!

Det känns gärna som om det lättaste och säkraste sättet att ta hand om de gröna växterna inomhus är att vattna, och vattna ännu mer. Men på vintern behöver de inte lika mycket vatten och dina omsorger kan göra mer skada än nytta!

Av Katarina Kihlberg

Det kommer frågor till Odla.nu om gröna växter inomhus som plötsligt ser trötta och hängiga ut. "Jag vattnar ofta och mycket men ändå ser växterna inte friska ut", berättar våra läsare.

Jorden bör hinna torka upp!

Just i vattningen kan svaret på växternas tråkiga uppsyn ligga! Nu när de ljusa timmarna blir färre och färre behöver dina gröna växter inomhus inte lika mycket vatten som tidigare. De slutar växa och vilar sig i väntan på att ljuset ska komma tillbaka.

Låt jorden torka upp mellan varven och vattna måttligt varje gång, så att växterna inte står i vatten. En vattenmättad jord innehåller inget syre vilket gör att växterna snabbt mår sämre och i längden vissnar och dör.

Duscha dina gröna växter!

En dusch med sprayflaska då och då mår de gröna växterna bra av. Det höjer luftfuktigheten och tar bort damm från bladen. Särskilt under den mörka årstiden är det viktigt att hålla bladen rena så att växten kan ta till sig den måttliga mängd ljus som erbjuds.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB