Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårmässa i Båstad

I helgen, den 5 och 6 mars, håller Willab Garden i Båstad vårmässa. Redan lyckliga ägare av växthus och uterum kommer för att kolla in ny inredning och nya odlingstips medan de som fortfarande drömmer och planerar hoppades på att hitta precis rätt objekt.

Av Katarina Kihlberg

Stor variation och massor med inspiration är en bra sammanfattning av vårmässan hos Willab Garden i Båstad. Växthusen varierar så klart i storlek, form och materialval men här har man lyckats skapa skiftande innehåll också. Det finns nära nog en stil för alla. Det rena odlingsväxthuset med tomatplantor och slingrande bönstjälkar samsas med det romantiska inrett med soffa, tyll och rosendoft och Medelhavsoasen med citronträd, rustika möbler och kryddor i långa banor.

Att välja rätt

Det är mycket som dryftas besökarna emellan och jag passar på att fråga en kvinna som står och begrundar takhöjden på ett av växthusen varför hon är här:

”Vi ska köpa växthus men min man och jag är inte överens om storlek eller var vi ska placera det. Jag vill göra mer av det, inte bara ha en plats att odla tomater på", berättar hon.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Det är minst sagt viktiga saker att tänka på, men besöket på vårmässan visar tydligt att det ena inte utesluter det andra. Det går utmärkt att kombinera nytta med nöje i dagens utbud av växthus och tillbehör.

”Tidigare var det vanligt att man köpte ett litet växthus och placerade det mitt på gräsmattan och sen var det klart. Nu väljer vi antingen att placera det nära huset och altanen så att en helhet bildas eller om växthuset hamnar längre ut i trädgården så gör vi en stenläggning utanför och får en fin plats att sitta på", berättar Tina Paulsson, kommunikationsansvarig på Willab Garden.

Sanna tipsar

I ett av växthusen är det ännu mer proppat med folk än i de andra. Här står Sanna Hultin och delar med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Som alltid när hon är i farten handlar det om verkligt goda råd och användbara tips som alla kan ta till sig. Sanna berättar om trenden att odla ekologiskt och om hur mycket vi kan åstadkomma genom att plantera i krukor, lådor och kärl som står på stengolv i växthuset.

”Det är faktiskt lättare att odla i ett växthus med stenläggning än i ett med jord som bottenmaterial. Att odla direkt i jordbäddar innebär att jorden måste bytas ut med jämna mellanrum för ett den inte ska utarmas eller drabbas av sjukdomar. I krukorna bestämmer du själv över jordens kvalitet. Dessutom håller sten värmen länge och är perfekt att vattna på varma sommardagar för att skapa fin fuktighet för växterna", informerar Sanna Hultin.

Hem och röja!

Jag lämnar mässan bärande på två fina krukor rosmarin och timjan och känner mig synnerligen inspirerad. Nu ska växthuset städas ur och förberedas för en ny säsong som ska bjuda på en härlig blandning av solmogna tomater, frösådda kryddor och massor med blommor och grönt.

Nästa Vårmässsa hos Willab Garden är i Bromma den 19-20 mars! Läs mer här: Willab Garden

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB