Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårmagi i luften

Allt eftersom dagarna långsamt blir längre och naturen så smått vaknar upp efter vinterns dvala, börjar vårkänslorna infinna sig. Det är magi i luften – vårens magi!

Text och bilderna kommer från Floradania

Vår ute

Ett av de första späda vårtecknen är djurens beteende – det speglar nämligen naturens gång. Tittar vi ut genom fönstret råder det ingen tvekan om att det finns liv och rörelse därute och att våren väntar runt hörnet.

Men varför vänta på att utomhustemperaturen ska stiga, när du kan skapa massvis med vårstämning inomhus med hjälp av doftande, fräscha vårblommor?

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Vårens färglåda

En säker vinnare på vårens färgpalett är jordvivan, eller Primula vulgaris, som finns i en rikedom av sorter, färger och former och som redan nu kan köpas i trädgårdscentra, blomsterbutiker och köpcentra.

Förstärk blommornas vårglada utstrålning genom att placera dem i spännande ytterkrukor som du dekorerat med fastklistrade tapetbitar. Föredrar du ett mer dämpat utseende kan du naturligtvis i stället placera dem i en elegant ytterkruka som matchar de kulörta kronbladen.

Ett litet bo med pigga ranunklar

Ranunkeln är en annan populär växt som bär bud om våren. Dess fyllda, färgstarka blomhuvuden i t.ex. vitt, gult, orange, lila eller rött går rakt in under huden på oss och väcker våra sinnen. Skapa ditt eget lilla vårpotpurri med ranunklar i fräscha färger, planterade i en flätad korg, likt ett litet fågelbo, och pynta med fjädrar.

Glada gerbera

Trots deras starka, glada färgrepertoar händer det att gamla klassiska vårbudbärare som till exempel gerbera glöms bort i det stora utbud som finns. Men det kan man lyckligtvis ändra på och ett nytt utseende gör stor skillnad.

Ett sätt att ge nytt liv åt gerbera kan vara att ta hjälp av makramétekniken. Knutna upphängningsanordningar i moderna färger får den närmast att ”sväva”, och i både bokstavlig och bildlig bemärkelse skapa magi i luften.

Hokuspokus… krokus

Till slut har vi också alla de härliga lökväxterna, som kan planteras ut redan nu och som kan hjälpa dig att trolla fram våren vid ytterdörren.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB