Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårglädje

Penséer och vår är två sidor av samma mynt, och med nya spännande sorter med hängande växtform har alla vårentusiaster något att verkligen glädja sig åt. Men den ljuva bellisen eller tusenskönan är minst lika tuff och den kan användas till de mer upprätta arrangemangen.

Inspiration från Floradania

Med sina blommor i starka, klara färger ger penséerna liv åt vårens alla utomhuskrukor, och det breda sortimentet bjuder i år på både välkända och nya bekantskaper. Den ljuva bellisen är tuff trots sitt väna utseende.

Pensén 'Cool Wave'

Den alldeles nya pensén “Cool Wave”, som karakteriseras av sitt hängande växtsätt och av att den behåller sin form och sitt utseende under hela säsongen, är en riktigt god nyhet för stadsbor och andra som längtar efter våren, men som inte har särskilt mycket utomhusutrymme. I synnerhet kommer den att glädja den som gillar tanken på en ampelpensé.

En av varianterna har vita kronblad med en vacker pastellblå kant som ger den ett dämpat och mycket nordiskt utseende och gör att den enkelt kan kombineras med andra vårblommor. “Cool Wave” är vinterhärdig, och tack vare sin förlängda blomningsperiod tämligen unik: den är en av dem som avslutar utplanteringssäsongen, och hör sedan till de första att inleda nästa säsong.

Hinkvis med vår

Placera dina penséer så att du kan njuta av dem både inom- och utomhus. Låt dem ge nytt liv åt balkonglådan, eller arrangera ett härligt fat med penséer – här har vi valt “Frizzle Sizzle” – på trädgårdsbordet, som ett vackert blickfång för den som tittar ut genom fönstret. Med färgade hinkar som ytterkrukor kan du ge ett extra lyft åt penséerna, och du får några verkliga färgklickar att titta på i trädgården.

De flesta penséer och violer blommar under hela sommaren, och man kan kombinera dem med olika säsongsaktuella utplanteringsväxter. Vissa violer, som hornviolen, har ett krypande växtsätt, och de kan utnyttjas inte bara som amplar, utan också som vackra och harmoniska marktäckare i trädgårdens rabatter eller i stora krukor.

Med en pensé eller en viol i handen kan du vara säker på att vårkänslorna infinner sig.

En annan vårväxt är bellis eller tusensköna

Bellis bär bud om att våren är på väg, och med sina kompakta, fyllda blommor i rött, rosa och vitt passar den perfekt in i ditt eget färguniversum. Med Bellis kan du få både förnyelse och fräschör i din bostad.

Använd bellis utomhus Bellis kan användas både utom- och inomhus, och den är flerårig, så när man väl har skaffat den har man goda chanser till många fina och vårliga upplevelser. När det inte är frost längre trivs Bellis utmärkt i vårsolen utomhus, till glädje för både husets invånare och gäster.

Skapa till exempel en söt liten välkomsthälsning med Bellis i en korg vid ytterdörren, eller placera några Bellis på ett fat, ensamma eller tillsammans med andra färgglada växter i matchande nyanser eller kontrastfärger på altanen eller balkongen. Resultatet blir friskt, frodigt och vårligt.

Bellis på bordet Du kan även använda Bellis som bordsdekoration till vårens många högtider och fester eller skapa ett lågt vårligt arrangemang som kan pryda soffbordet, bokhyllan eller fönsterkarmen. Inomhus ska Bellis stå ljust och soligt och hållas fuktig. Under våren vill den ha gödning 1-2 gånger.

Bellis kan köpas i svenska trädgårdscentra från vecka 10.

Färgglada krukor, jord och gödning hittar du som vanligt i OdlaShop!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB