Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vår med penséer!

Bort med allt visset och trött från trappan och terrassen! Det finns en tuffing till blomma som klarar kylan och därför kan ge liv till dina krukor och korgar fast vintern inte har släppt taget ännu. Det är alltså äntligen dags för penséer!

Inspiration från Floradania Pensé, Viola, är själva sinnebilden av våren och går utmärkt att ha utomhus tidigt under säsongen. Den finns i en rad varianter som varje år kompletteras med nya sorter, till glädje för oss alla. Satsa på dina gamla favoriter eller botanisera bland årets nyheter.

Tisp! Plocka bort vissna blommor på dina penséer och violer så kommer de nya hela tiden!

Klassisk trädgårdsviol

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Mest känd är nog storblommande pensén, Viola x wittrockiana, som blommar från mars till juni och trivs utmärkt i full sol. Med alla sina spännande färgkombinationer bjuder den på ett otal möjligheter att skapa små vårarrangemang i krukor och balkonglådor. Man kan välja allt från rena och klara färgkombinationer till dämpade ton-i-ton-nyanser.

#'Frizzle Sizzle'#

Förutom den breda färgpaletten hos trädgårdsviol finns också ett stort urval när det gäller form och utseende på blommor och blad. Gillar du det lite annorlunda och oväntade, är sorten ’Frizzle Sizzle’, med sina fransiga blad, en stämningshöjare i krukor, kärl och korgar.

Underbara hornvioler

En annan känd och uppskattad medlem av violfamiljen är hornviolen, Viola cornuta, som känns igen på sina många blommor. Det finns hornvioler med både stora och små blomhuvuden. Vissa har närmast ett marktäckande växtsätt och passar utmärkt tillsammans med andra växter. Hornviolen kommer igen år efter år, och har en svag doft. Den gillar en ljus placering, men klarar inte direkt solljus särskilt väl.

Doftande viol

Luktviolen, Viola odorata, är också en perenn som kan planteras ut redan under tidig vår. Den frösår sig gärna och växer vilt i buskage och trädgårdar. Luktviolen trivs utmärkt i krukor och rabatter i direkt sol och passar bra som marktäckare. Blomman känns igen på sin makalösa doft, och det är också den som gett upphov till det latinska namnet, som mycket riktigt betyder lukt- eller doftviol. Luktviolerna används också som kanderade violer i desserter och bakverk.

Låt våren börja på trappan, med sköna färger, former och dofter. Du behöver inte vara rädd för att de späda blommorna ska duka under för temperaturer runt eller strax under nollpunkten. För lika sköra som de ser ut, lika starka och livskraftiga är de.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB