Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vandringar i skandinaviska trädgårdar

"Vandringar i skandinaviska trädgårdar" är en bok att njuta av, här får man inspiration och massor av vackra bilder att titta på. Det är en riktig presentbok som även mindre trädgårdsintresserade personer kan ha glädje av. Mest glädje av boken har förstås den som är intresserad hur man skapar en vacker trädgård.

Det är den tyske landskapsarkitekten Karl-Dietrich Bühler som delar med sig av sina upplevelser av våra skandinaviska trädgårdar. Varje trädgård har fått ett eget avsnitt och utöver Karl-Dietrich Bühlers tankar får man ta del av skaparnas idéer. Varje trädgård beskrivs i ord och vackra bilder. Något jag uppskattar mycket är att där finns en skiss på varje trädgård så att man får en helhetsbild. Det är roligt att läsa hur annorlunda Karl-Dietrich Bühler upplever vissa saker vi tycker är självklart.

Även om Skandinavien är ett relativt litet område är det väldigt stor skillnad på de olika trädgårdarna i boken. Allt från stramt formade trädgårdar till trädgårdar där naturen i stort sett sköter sig själv. Här hittar man tuktad buxbom och mossbeklädda klipphällar, små privata trädgårdar och stora offentliga. Lite tråkigt tycker jag det är att man känner igen vissa trädgårdar från andra böcker men så är det förstås med vackra trädgårdar, de skriver man gärna om. Det är främst de svenska trädgårdarna man känner igen och det är intressant att också få ta del av trädgårdar från Finland, Norge och Danmark.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Vandringar i skandinaviska trädgårdar
  Titel:
Vandringar i skandinaviska trädgårdar
Författare:
Karl-Dietrich Bühler
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9100569801

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB