Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Välkomna nya växter

När vi nordbor besöker sydligare breddgrader möts vi alltid med stor vänlighet. Många av våra spännande växter kommer från varmare länder. Varför inte återgälda gästfriheten och bjuda in dem i ditt hem?

Från Floradania

Gör en ny bekantskap!
Merparten av de krukväxter vi omger oss med har en exotisk ursprungshistoria. Nu har du chansen att testa något nytt och skapa atmosfär i ditt hem med hjälp av blommor och grönt som växer vilt på andra ställen på jordklotet.

Alla nedannämnda växter är enkla att sköta, så om du inte är född med gröna fingrar är de något för dig. Bjud in de nya växterna, lyssna till deras historia och lär dig mer om hur du får dina nya bekantskaper att trivas.

Dracaena 'Anita'
Grön växt med läckra, fräscha blad. 'Anita' kommer ursprungligen från Afrika, men finns idag även på Costa Rica. 'Anita' är förtjust i ljus, men vill inte gärna ha en plats i solen. Hon trivs utmärkt vid rumstemperatur, gillar att ha "fötterna i vatten" och får inte torka ut.

Dracaena thalioides

Den besläktade, dekorativa Dracaena thalioides kommer från Sri Lanka och det tropiska Afrika, och möjligtvis även Mellanamerika. Denna Dracaena har vackra, långa blad och är mycket tålig. Den ska stå ljust, men vill inte gärna ha direkt sol. Trivs också i skugga och kan utan problem fungera som välkomsthälsning i en mörk entré eller gång. Den vill helst ha rumstemperatur och får inte torka ut.

Calathea rufibarba
En skojig och lite speciell krukväxt med lansettformade, olivgröna blad med vågig bladrand och en rödviolett undersida och stjälk. På svenska kallas den vågbladskalatea. Den här växten kommer från Brasilien, där den finns naturligt. Vågbladskalatean används som en grön krukväxt och ska placeras ljust. Den tål dock inte direkt sol. Trivs i rumstemperatur och får inte torka ut.

Ceropegia
Ceropegia sandersonii, eller fallskärmsranka på svenska, kan bli din nya slingriga bekantskap. Normalt sett virar sig rankorna runt ett fast föremål, men de kan enkelt formas efter dina önskemål. Var inte rädd för att arrangera växten på ett annorlunda sätt, till exempel genom att låta den växa i genomskinligt glas, så att du kan se rötterna. Ceropegia tål ljus, dock inte direkt sol. Den trivs i rumstemperatur och får inte torka ut.

Parthenocissus
Parthenocissus, på svenska kinavildvin, är en klängväxt som hör till familjen vinväxter. Den kommer från det tempererade Asien och Nordamerika. Rankorna klättar med hjälp av små skivor som fäster på i stort sätt alla ojämna ytor. Vildvin träffar vi på även utomhus. Vissa arter, till exempel så kallat rådhusvin, används som dekoration på byggnader.


Dracaena 'Anita'


Dracaena thalioides


Ceropegia


Parthenocissus

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB