Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vackra, låga prydnadsgräs!

Prydnadsgräs är fantastiska! Det finns sorter som blommar tidigt på våren, är vintergröna eller sorter som blir två meter höga och blommar sent på hösten. När vi tänker prydnadsgräs tänker vi ofta på de höga sorterna. Men jag vill slå ett slag för de låga! Det finns mängder med sorter och de kan mjuka upp en plantering eller strama åt beroende på sort. De kan användas som marktäckare, i kruka eller som solitärer.

Text: Anna Theorin

I år har vi odlat fram egna prydnadsgräs till försäljning och i denna artikeln har jag valt ut några låga favoriter från vårt sortiment. Alla prydnadsgräs hittar ni här.

Hakonegräs 'Sunflare'

Ett fantastiskt prydnadsgräs som bara blir ca 30-40 cm högt i bladverket. Det är limegrönt med vinröda toppar och sorten passar utmärkt som kantväxt, som uppmjukande i perennrabatten eller i slänter och krukor. Det vajar i vinden och det låter väldigt härligt när det blåser. Det blommar i augusti-september men det är bladverket man vill åt här. Passar utmärkt som marktäckare och vill stå väldränerat men inte torrt. Både sol-halvskugga går bra. Ni hittar det här.

Blåsvingel 'Azurit'

Ett vackert gräs som klarar torka och soliga platser perfekt! Fantastiskt fin om man planterar flera plantor ihop tillsammans med lökväxter. Går utmärkt i stenparti, sandig jord eller soliga slänter. Passar också i kruka och man behöver inte passa den med vatten som med andra växter i kruka. Väldigt lättskött, klipp ner den hårt på våren bara så kommer den med nya fina strån. Ni hittar den här.

Japansk starr 'Ice Dance'

En av mina personliga favoriter! Ett vintergrönt gräs på ca 40 cm som sprider sig med utlöpare och tål helskugga. Kan man önska sig något mer? Används som marktäckare eller för att ljusa upp skuggiga platser. Det viktigaste är att den inte står för blött under vintern. Så länge den inte gör det så klarar den sig fint även i de högre zonerna. Måste provas om ni har ett halvskuggigt eller helskuggigt hörn! Ni hittar den här.

Oshimastarr 'Eversheen'

Väldigt intensiv i sina färger, speciellt i skugga eller som kontrast till andra växter. Vill stå i halvskugga-skugga och klarar även torrare skugga under buskar och träd. Anspråkslöst gräs som inte kräver mycket. Blir cirka 40 cm hög och bildar täta tuvor med hängande blad. Ett vackert gräs som passat fint i både rabatter och krukor. Ni hittar det här.

Relaterade produkter

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB