Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ur led är tiden

Denna besynnerliga 'västkustvinter'… först den 17. december fick vi lite frost här, inte ens så mycket att några växter blev skrämda. Men det blev väl vi, för nu har vi tvingat oss på de glatt blommande fuchsiorna och flyttat dom till vinterförvaringen! Så här såg det ut när vi hade gått lös på dom.

Det blommade så vackert fortfarande, så jag plockade mig några fina buketter innan allt det gröna gick till komposten.

Annars så har tiden kommit att hänga en krans även på ytterdörren. Det är en så rolig sysselsättning att göra egna kransar, så det blir en ny variant varje år av diverse kvistar från trädgården. Buxbom och en är ju klassiska material, men under åren har jag experimenterat med lite olika sorters kvistar.

På årets variant syns kvistar av bl.a. himalajatall, oregongran, silvergran, hiba, benved, en, mahonia, järnek, tuja och cypress. Nästan alla sorters vintergröna kvistar kan användas, det är dock bra om de är väl förvedade så de håller sig fina länge. En liten dusch vatten med sprayflaskan då o då kan behövas om kransen sitter så att det inte kan regna på den.

Inför första advent brukar jag också använda trädgårdens vintergröna kvistar till en adventskrans på bordet inomhus. Det finns att köpa sådana här porslinkransar med ljushållare och hål för att sticka in kvistar i ett vattenmagasin, alltså en sorts vas med ljushållare. Bara man kommer ihåg att tillsätta vatten allteftersom det förbrukas så brukar kransen klara sig långt fram på nyåret.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB