Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Två böcker om kompost

Det är många av oss som gärna vill kompostera men inte riktigt vet hur det ska göras. Kanske kan två nyutkomna böcker i ämnet vara till hjälp?

Kompostering

Text: Bob Flowerdew Foto: Peter Cassidy Tecknade illustrationer: Alison Clements Norstedts förlag 2012, IBSN 978-91-1-303758-5

Allt du behöver veta om kompost

Text: Samlad expertgrupp inom Garden Organic Foto: Flera olika fotografer Tecknade illustrationer: Steve Dew Norstedts förlag 2012, ISBN 978-91-1-304096-7

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Av Sylvia Svensson

Det har kommit ut två böcker i ämnet kompostering från bokförlaget Norstedts, de heter Kompostering samt Allt du behöver veta om kompost. Under hösten och vintern finns det oftast mer tid till att krypa upp i soffhörnan eller favoritfåtöljen och läsa, och kanske även snickra en kompostbehållare så att den står färdig när vårstädningen i trädgården sätter igång.

#Kompostering#

Detta är en mindre bok i serien Trädgårdens grunder, skriven av den engelske ekologiska odlaren Bob Flowerdew. Trots sitt mindre format är boken full av nyttig kunskap och uppfyller gott och väl behovet för den ordinarie trädgårdskomposteraren.

I boken förklaras varför du bör kompostera, när du börjar, vad som händer i komposten, vad du kan lägga i den, om de olika metoderna att kompostera och vilken som kan fungera bäst för envar, hur man själv bygger en behållare och var du placerar den. Det förklaras också vad du gör om det inte fungerar och så förstås vad du ska göra med den färdiga komposten.

Boken Kompostering är illustrerad med tydliga foton av Peter Cassidy och vackra teckningar av Alison Clements.

#Allt du behöver veta om kompost#

Boken ges ut av en engelsk välgörenhetsorganisation för ekologisk trädgårdsskötsel, Garden Organic, och den är skriven av en expertgrupp inom organisationen. Illustrationerna är gjorda av Steve Dew och de fina fotona är tagna av flera olika fotografer.

Som namnet antyder så får du i den här boken veta allt som är värt att veta om kompost. Boken är något mer omfattande än boken med namnet Kompost och börjar med att berätta om kompostering förr och nu.

I övrigt gås ungefär samma saker igenom även i den här boken, bara lite mer ingående. Det finns till exempel tydliga tabeller om vad du kan lägga i komposten och vad som händer med det.

Teckningar och skisser om hur du bygger olika sorters behållare är ett annat större kapitel i denna bok. Vilka djur du kan påträffa i komposten visas med foton och teckningar och det förklaras vad de gör där.

Bekanta dig gärna med båda böckerna och välj den som mest och bäst motsvarar dina behov.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB