Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tusen Trädgårdar

Tusen Trädgårdar - 2010 års stora trädgårdshändelse.

Under november gick starskottet till vad som blir 2010 års stora trädgårdshändelse i Sverige, Tusen Trädgårdar. Söndagen den 8 augusti 2010 är det dags för alla dessa trädgårdar att öppna sina portar för besökare.

Det var välkända Gunnel Carlson från Trädgårdsriket tillsammans med förbundssekreterare Elisabeth Svalin Gunnarsson från Riksförbundet Svensk Trädgård som hade presskonferens i Trädgårdsföreningen i Göteborg och presenterade planerna.

Alla är inbjudna!
Riksförbundet Svensk Trädgårds lokalföreningars och enskilda medlemmars trädgårdar är inbjudna, liksom Trädgårdsrikets öppna trädgårdar. Men också alla andra som är en del av trädgårdsvärlden: stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrkogårdar, slotts- och herrgårdsparker, trädgårdsamatörsträdgårdar, plantskolor, handelträdgårdar, koloniträdgårdar, skolträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar - ja alla vi kan föreställa oss. Alla är välkomna att delta!

Alla är bäst in show!
Den lilla oansenliga trädgården kan för en besökare vara en lika stor upplevelse som den bländande superträdgården. Betyder en trädgård något för sin ägare kan den också göra det för andra.

Bärplantor & fruktträd
Bärplantor & fruktträd
Handla nu

Det mindre fulländade är ibland det vi mest behöver. Därför handlar den här dagen inte om att visa enbart det perfekta. Genom de många medverkande speglar den både trädgårdar och trädgårdsmänniskor, trädgårdshistoria och växter, trädgårdskunnande och föreningsglädje och blir en trädgårdsdag som slår alla rekord.

  • Det ska vara en mångfaldens trädgårdsdag då vi har möjlighet att lära om trädgård, att visa och se trädgårdar, att upptäcka vårt gröna kulturarv, att skapa trädgårdsmöten och att få ännu fler intresserade av vår passion, trädgård, säger Gunnel Carlson.

  • Vi sätter trädgården i fokus och skapar en dag då inspiration och kunskap kan delas av riktigt många, trädgårdsföreningar kan få nya medlemmar och allmänheten kan upptäcka hela trädgårds-Sverige, säger Elisabeth Svalin Gunnarsson.

    Vill du anmäla din trädgård så gå in på http://www.tradgardsriket.se/. Där hittar du en anmälningsblankett och kan också titta på alla de andra som redan är anmälda.

Viburnum plicatum
Viburnum plicatum

Vallmoåker
Vallmoåker

Hängmatta i trädet
Hängmatta i trädet

Nyponros med björnbärsblad
Nyponros med björnbärsblad

Stenparti
Stenparti

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB