Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trolla med krukväxter

Sprid färgglädje i ditt hem och använd krukväxter på ett helt nytt och annorlunda sätt. Tv-programmens inredningsexperter kastar sig över folks vardagsrum och skapar ett helt nytt helhetsintryck på nolltid, precis som veckotidningarnas stylister kan förvandla vilken kvinna som helst till en skönhet med en klippning, lite makeup och nya kläder.

Från Floradania

Drömmer du också om att ge ditt hem en helrenovering med anledning av den färgrika våren? Bli din egen stylist. Med hjälp av en lätt städning bland traditionerna och ett antal nya krukväxter i glada och fräscha knallfärger kan du förnya ditt hem totalt utan att det kostar en förmögenhet.

Börja med att ta ett steg bakåt och kasta en kritisk blick på inredningen. Efter en lång period då det nostalgiska och romantiska har präglat heminredningen börjar den trygga, hemtrevliga stämningen ärligt talat kännas lite tråkig. Det fattas helt enkelt färg och en äkta vårstämning i vardagen. Fräscha krukväxter i sprakande knallfärger förnyar i en handvändning.

Hemtrevnad och gullranka

Du känner helt säkert till hemtrevnad, Solerirolia soleirolii, men visste du att den gulliga klassikern även finns i en lysande neongrön sort? Samma sak gäller för gullranka, Epipremnum pinnatum, som verkligen lyser upp och skapar vårstämning om du väljer sorten 'Neon' som självfallet har uppseendeväckande, neongula blad. Om du kombinerar de neonfärgade bladen med knallfärger som chockrosa, klarröd och orange får du precis samma verkan som om du hade använt en trollstav. Rummet är som förbytt.

Vanliga krukväxter

Palettblad, Coleus blumei, är naturens svar på fräcka färgkombinationer med neongult, neongrönt och chockrosa. Låt dig inspireras av den och inred med gamla bekantingar i skarpa färger. Kalanchoë, både de gamla trotjänarna och de helt nya med fyllda blommor, Gerbera och Hibiscus är vanliga krukväxter, men är allt annat än vanliga när de sätts ihop på överraskande sätt.

Matchar dagens trend

Vem har egentligen sagt att krukväxter ska stå med lika stora mellanrum i fönsterkarmen i var sin ytterkruka - likadana ytterkrukor, väl att märka. Ställ dem tätt ihop på rad i färgglada ytterkrukor av plast - eller sätt ihop många exemplar i en diskbalja. Det blir inte verkningslöst. Innan du hinner blinka har ditt hem förvandlats inför våren och sommaren och matchar dagens trend - tack vare de färgglada krukväxterna.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB