Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trender i krukväxter!

Att ha mycket krukväxter inne gör inte bara luften bättre utan man trivs bättre med grönt omkring sig. Och nu när det blir mörkare och mörkare ute så är det extra roligt att piffa till innomhus. Som inredningsdetalj är krukväxterna ovärderliga. Ett hem utan växter känns ofta kallt och lite tomt. Att det går trender i krukor och krukväxter vet nog de flesta, men som med alla trender så ska man självklart inte bara följa dem rakt av. Använd det ni tycker är snyggt och faktiskt vill ha innomhus.

Text och foto: Anna Theorin

Trenderna för i år och nästa år är två motsatser, ena trenden lutar åt det murriga dova och den andra mot det ljusare och skirare. I krukväg kan man använda sig av glas, guld eller marmor. Man kan även gå åt det mer naturliga hållet och använda gammal koppar, mörk plåt eller trä. Jag själv är mer förtjust i det mörka nu på hösten och byter gärna krukorna sen när våren kommer mot något mer pastelligt och skirt. Använd gärna krukor som tillför något extra och inte bara en behållare för växten. Gärna överdimenonerat och höga krukor är något som börjar bli allt mer populärt. Ju pampigare desto bättre!

När det kommer till krukväxterna så dominerar fortfarande kaktusen som "modeväxt nr 1" och växter med ett speciellt utseende såsom Skelettblad, Alocasia, och olika stora palmer eller fikusar är mycket populära. Grönt är skönt kan man säga och de gröna växterna utan blommor dominerar just nu inredningsmagasin och repotage. Sen att de gröna växterna ofta är mer lättskötta än blommande krukväxter gör att den helgröna trenden bara blir bättre och bättre.

Just kaktusar kan man ha i en stor glasvas, då är risken liten att barnhänder eller hundsvansar får taggar på sig. Använd gärna någon form av dekorgrus som "jord". Kaktusarna behöver inte mer än det. Se till att ha handskar på dig när du planterar bara!

Flaskfot, Jatropha podagrica, är jag väldigt förtjust i. Jag har den i en glasvas i storlek mindre så den inte välter. Det är själva stammen eller knölen man vill se på den här växten så använd en glasvas eller en stor och upphöjd kruka till den här växten. En riktigt pampig och vacker krukväxt.

Stora fikusväxter eller palmer av olika slag som ska stå på golvet behöver rejäla krukor, de får gärna se lite för stora ut. Ju rejälare kruka destå bättre. Och när man tänker storlek på växterna, ta gärna en storlek större än ni tänkt. Palmer och fikusar växer inte fruktansvärt fort så om ni vill ha stora växter inne är det bättre att köpa det med en gång.

Just den här grönt är skönt känslan kan man dra på med hela vägen om man vill, här har jag planterat en pelargon "Dr westerlund" i en grön glaserad kruka, den står även på ett grönt målat bord. Glaserat är hett i år och de får gärna se lite krackelerat ut. Mycket ornament med öron och tassar på krukorna är snyggt! Tänkt kungligt, tänk pampigt, tänk guldigt och tänk stort! Då fixar ni garanterat årets hetaste trädgårdstrend!

Ni vet väl att vi börjat sälja krukväxter nu! Gå in och kika! Just nu har vi även extrapris på Flaskfoten som är min absoluta favorit!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB