Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tre mästare, tre trädgårdar

"Vet man vem Sven-Ingvar Andersson, Per Friberg och Gunnar Martinsson är betyder det att man rör sig inom landskapsarkitekturens fält".

Så står det i bokens inledning om dessa tre herrar, som i proffskretsarna brukar kallas "de tre professorerna". De var professorer i Köpenhamn, Alnarp och Karlsruhe.

Vidare säger inledningen: "Det är sådant som Sven-Ingvar Andersson, Per Friberg och Gunnar Martinsson har ägnat sina liv åt och det med en sådan begåvning och framgång att de sedan länge räknas till branschens internationella elit. Annars hade de näppeligen hamnat i den prestigefyllda engelska uppslagsboken The Oxford Companion to the Gardens - till och med som egna uppslagsord och inte bara under samlingsrubriken Sweden."

Men vad menas med landskapsarkitektur kan den gemene läsaren undra. Man kan poetiskt säga som i boken: "Landskapsarkitektur är gräs och sten, jord och luft, ljus och skugga, blommor och asfalt, träd och vatten, grus och dofter, utsikter och häckar, bänkar och snö."

Eller för att säga det mer tekniskt: "Arkitektur med himlen som tak, platser gjorda för människor av människor, där människan och naturen möts."

Tre mästare tre trädgårdar beskriver först de tre professorernas liv och verk.

Sedan kommer ett gediget avsnitt där deras egna berömda trädgårdar i Skåne presenteras ingående. Man kan tydligt känna hur deras olika personligheter avspeglas på ett fascinerande sätt i deras egna trädgårdar. Här finns också några av deras andra arbeten beskrivna med både foton och skisser.

Lotte Möller som har skrivit denna vackra bok, har träffat alla tre herrarna och gått runt i deras trädgårdar tillsammans med fotografen Charlotte Gawell.

Boken är en vacker och intressant läsning med mängder av vackra bilder. Den är även en inspirationskälla med många fina idéer, att kanske användas till våren i den egna trädgården.

Tre mästare, tre trädgårdar
  Titel:
Tre mästare, tre trädgårdar
Författare:
Lotte Möller
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
Utgivningsår:
2006
ISBN:
91-27-35717-1

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB