Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsdamm, Bergsviken

Jag heter Lennart Roslin och jag bor i en by som heter Bergsviken som ligger 8 km utanför Piteå. Jag läste att ni var intresserade att få bilder på färdiga dammar. Vi har byggt en liten anläggning i våran trädgård men vi är inte färdiga ännu med buskar osv.

Av Lennart Roslin

Min fru kommer från Norge och där är det mycket med troll så hela vår anläggning går i trollens tecken.

Ingången till trädgården har jag byggt en portal som vi kallar trollporten en stig beklädd med vit marmorkross leder fram till trollbron som går över bäcken och ut på ön som vi kallar för trollholmen, allt är övertäckt med vit marmorkross ute på holmen har vi en svart lackerad aluminiumgrupp.

Bäcken som är 14 meter lång går runt hela holmen och ner i trolldammen och givetvis kallar vi bäcken för trollbäcken. Det är 4 vattenfall i bäcken som på kanterna är klädd med samma marmor som övrigt.

Vid sidan av dammen har vi som ni ser på korten en blombänk, i denna bänk har vi byggt en liten grotta av trä och sten och utanför denna står 4 st troll ,som vid mörker är belyst med ett gul rött sken så att det ser ut som solnedgång.

I dammen har vi under sommaren guldfiskar vi har även belysning av ett flytande klot. Kring stigen, bäcken och dammen har vi sammanlagt 16 st lampor som lyser under den mörka tiden av dygnet.

Jag har även timrat en väderkvarn som är ca 1 meter hög  och har belysning inne. Till sommaren kommer vi om ekonomin tillåter att plantera buskar och då blir det mest troligt vita och lila Astilbe som kommer att kanta trollstigen.

![](https://odla.blob.core.windows.net/images/artiklar%2Fimages%2FBergsviken4tn.jpg)
Klicka här för fler och större bilder!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB