Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdens eldsjäl

Trädgårdens eldsjäl 2012 blev Ulla Johansson från Trollhättan, som prisas för sin kunnighet och sitt engagemang.

Årets Nordiska trädgårdar hade just öppnat när det var dags för utdelningen av Riksförbundet Svensk Trädgårds utmärkelse Trädgårdens eldsjäl. Den går till en medlem, en ”doldis”, som entusiasmerar och osjälviskt arbetar för föreningen. I år utsågs Ulla Johansson för sitt arbete i Trollhättans Trädgårdsförening. Gunnel Carlson delade ut priset, ett diplom och ett presentkort på växter.

Stella Westerlund, RST, säger så här: − Ulla Johansson är en ödmjuk person, som inte gör så stort väsen av sig. Hon är en mycket kunnig och uppskattad medlem i Trollhättans Trädgårdsförening, säger föreningens ordförande Mariana Ceder. Ulla har under alla år varit en verklig klippa för föreningen. Hon har varit med i arbetsgruppen för program sedan 2006 och hjälper till att göra våra program och har många idéer. På det nu aktuella halvårsprogrammet står tio programpunkter av varierande slag. Ulla ställer alltid glatt och villigt upp när föreningen ordnar försäljningar, både som försäljare och med att skänka växter och grönsaker som hon odlat själv. Till föreningens lotterier tillverkar hon saker av trä, såsom krattor, snigelfällor, fågelholkar och skålar i rotarbete mm. Senast tillverkade hon en anslagstavla för vår förening att sätta upp i ett garden center i Trollhättan. Ulla håller också kurser i pilflätning.

Ulla är en av föreningens duktiga trädbeskärare och hjälper många medlemmar att klippa deras träd. På sin ”fritid” hjälper hon, trots sina dryga 70 år, minst tre av våra medlemmar med deras trädgårdar. Det är medlemmar med stora, gamla trädgårdar, som de på grund av sjukdom och ålder inte längre klarar av att sköta. En av dem har sagt, att utan Ulla skulle hon inte kunna bo kvar i villan med allt trädgårdsarbete det medför.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB