Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård norr

Trädgård norr

Andra gången gillt för nordligaste trädgårdsmässan Trädgård Norr i Umeå.

Helgen 23-25 april hölls portarna öppna på Umeå Arena för totalt 6.160 betalande besökare. Flera utställare än startåret fanns på plats och antalet besökare var i ungefär samma storleksordning som i fjol. I år var trädgårdsmannen Hannu Sarenström det mycket uppskattade dragplåstret. Han föreläste om möjligheterna till odling i de nordligaste zonerna.

Trädgårdsintresset har accelererat i zonerna 5-8 och suget efter information och inspiration har växt sig starkt. Något som gör att en trädgårdsmässa med inriktning just mot möjligheter och problem i norr är extra viktig.

I stort fanns det utbud man kan förvänta av en mässa, plantförsäljning, inspirerande föredrag och installationer. Ett litet trendbrott var att man för första gången, artikelförfattaren veterligt, kunnat köpa färdiga sparrisplantor i norr. Det kändes som ett intressant trendbrott.

Mässans projektledare Marie Olausson, bördig från Boden i Norrbotten, har i år också börjat ge ut en tidskrift med samma namn som mässan. Ett tufft försök, åter igen, att hävda de nordliga trädgårdsintressena!

*Elsa Rensfeldt Larsson,
Norrbotten/Luleå zon 5/6*

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB