Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

TRÄD & BUSKAR

 • Boken som tar upp det mesta man behöver veta om träd och buskar.

  TRÄD & BUSKAR är en mycket trevlig bok som är ägnad helt åt träd och buskar. Vill man läsa en trädgårdsbok som tar upp alla trädgårdens delar är det alltså fel bok, men den som vill ha förslag på vilka träd och buskar man kan ha i sin trädgård får sitt lystmäte här.

  Boken är uppdelad i två delar där den första delen innehåller olika tips och idéer hur man kan använda träd och buskar i sin trädgård. Många vackra bilder visar hur man kan använda buskar och träd för att få just den trädgård man vill ha. Det finns förslag på häckar, vårdträd, vintergröna buskar, blommande buskar och mycket mer. Lite allmän information om plantering och växtval får man också.

  Den andra delen av boken innehåller en katalogdel med olika träd och buskar alfabetiskt sorterade efter de latinska släktnamnen. Inom varje släkte ges oftast förslag på flera olika arter och sorter med beskrivning av härdighet, storlek, lämplig placering, blomningstid och annat som kan vara av intresse. Även här finns många vackra bilder som visar de växternas utseende. Den delen får i huvudsak tjäna som uppslagsverk, men genom att bläddra igenom den väcks ett habegär som gör att man skulle kunna fylla trädgården med bara olika träd och buskar. Alla bilderna gör förstås sitt för att väcka intresset.

  Sist i boken finns både svenskt och latinskt namnregister. Där finns också en mycket användbar tabell med lämpliga träd och buskar för olika lägen.

  Man får också veta vilka växter som är speciellt tåliga, växter som doftar och växter som är omtyckta av fåglar och bin. Där finns också förslag på växter som inte uppskattas av rådjur och hare.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Den som vill plantera en häck får förslag på buskar som är snabbväxande, tåliga, täta, blommande. gröna året om m.m. Genom att jämföra tabellerna kan man se vilka växter som är lämpliga till förutsättningarna på platsen.

Det är en mycket fin bok med många bilder och det enda man kan sakna är ett kapitel om att driva upp egna buskar och träd med hjälp av sticklingar och frön, men det finns å andra sidan böcker som bara ägnas åt det.

Tack vare att det är en helsvensk bok är alla växterna som tas upp i boken härdiga i Sverige. Alla bilderna är dessutom fotograferade i svenska trädgårdar. Kort och gott är det en bok som varmt rekommenderas till alla trädgårdsintresserade.

TRÄD & BUSKAR
  Titel:
TRÄD & BUSKAR
Författare:
Inger Palmstierna
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA Bokförlag
Utgivningsår:
1999
ISBN:
9153417496

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB