Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Torktåliga krukväxter

Det finns mängder av inomhus- och utomhusväxter som trivs utmärkt utan alltför mycket skötsel, och med lite sunt förnuft och en del beprövade knep kan du åka på semester utan dåligt samvete

Från Floradania Lämna dina krukväxter – med gott samvete

Om du tänker igenom ljus- och värmeförhållandena i din bostad en extra gång och drar undan krukväxterna från fönsterkarmarnas brännande sol, kan merparten av dem klara sig en vecka utan tillsyn. Och orkidéer, som ju är mycket populära krukväxter, behöver i stort sett alltid bara vattnas en gång i veckan.

Självbevattning med flaska

Om du ska vara borta under längre tid kan du fylla en flaska med vatten och placera den snett ned i jorden , så tar krukväxten själv så mycket vatten som den behöver.

Suckulenter magasinerar vatten

En av de växttyper som inte tar skada av att torka ut är suckulenterna. Vattnet magasineras i de köttiga bladen, och suckulenterna klarar sig därför bra på egen hand när familjen reser på semester.

Sansevieria, eller "svärmors tunga", är också en tålig krukväxt som kan klara sig i ända upp till en månad utan vatten. Samma sak gäller ceropegia, eller ”fallskärmsranka”. Faktiskt kan en hel del gröna växter med kraftiga blad klara sig med ett minimum av passning under en avgränsad period.

#Växter som kan klara sig i 14 dagar utan vatten#

Ökenros, Adenium obesum Aloe vera Svärmors tunga, Sansevieria trifasciata Peperomia Flasklilja, Beaucarnea recurvata Porslinsblomma, Hoya serpens Suckulenter

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB