Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tålig ökenros

Ökenros är en ny, spännande krukväxt. Det är en så kallad knölsuckulent som kan bli upp till 2 meter hög, men som säljs med en höjd på 20-40 centimeter.

Inspiration från Floradania

Ökenros, Adenium obesum, har ett speciellt växtsätt med en kraftig stam, knotiga rötter samt många korta grenar med spiralställda blad som ger växten ett tjusigt, skulpturalt utseende. De hållbara, vackra röda till cerise blommorna, från maj till augusti, ökar ökenrosens prydnadsvärde ännu mer.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Ökenros - tålig krukväxt

Ökenrosen växer vilt i de torra ökenområdena i östra Afrika. Växten kan lagra vatten i den kraftiga stammen under lång tid, så att den kan klara sig under långa perioder med torka. Det innebär att ökenrosen är en otroligt tålig krukväxt som kan stå i direkt sol i till exempel söderfönstret. Den ska torka ut mellan vattningarna och bara ska vattnas sparsamt. Ökenrosen klarar sig även om du glömmer att vattna den.

#Sköt din ökenros så här#

Under vinterperioden då det inte är så ljust får ökenrosen, precis som alla andra suckulenter, bara vattnas ytterst lite. Under den här perioden kan ökenrosen tappa bladen, men det växer ut nya på våren igen. Ökenrosen behöver inte särskilt mycket gödning utan det räcker med halv dos under växtperioden från april till september.

#Dekorativ och lättskött#

Med sin roliga form och tålighet är ökenrosen en krukväxt som i hög grad tilltalar den stressade konsumenten som inte har tid att sköta krukväxter, men som ändå gärna vill piffa upp sitt hem med något dekorativt och särpräglat.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB