Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tagglösa björnbär!

Björnbär är något av det godaste som finns i bärväg och användningsområdena är många. Det brukar vara de långa taggarna på björnbärsbuskarna som ställer till det lite, fast det finns ju taggfria sorter!

Av Heléne Lundström

Att ha egna björnbär i trädgården eller täppan är kanske något du har drömt om men avstått från på grund av de taggiga grenarna. Fast det finns ju taggfria sorter, så kanske att du skulle ruska liv i drömmen om egenodlade, lättplockade björnbär!

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Taggfria och lättplockade!

Det finns flera björnbärssorter som är taggfria, 'Loch Tay' är en sådan. Andra exempel på taggfria björnbärssorter är 'Black Satin' och 'Thornless Evergreen', och här hos Odla.nu hittar du samtliga dessa tre sorter i sortimentet.

'Loch Tay' har ett halvupprätt växtsätt och den lätthanterliga plantan blir inte snårig. De stora, vackra och goda bären mognar tidigt, redan från mitten av augusti.

När det gäller 'Black Satin' och 'Thornless Evergreen' mognar de söta björnbären en aning senare, i september-oktober. Det är lite olika vilken jord de tre olika björnbärssorterna vill stå i - när du köper bärbuskar från Odla.nu får du självklart tillgång till bra och utförliga planterings- och skötselråd så det är inget problem att få kläm på hur det ska vara.

Solälskande bärbuskar!

Björnbärsbuskar är generellt sett solälskare och allra bäst trivs de i soliga, skyddade söderlägen. I vilt tillstånd växer björnbär lite överallt, gärna i gläntor där det är just varmt och skyddat läge. Såväl 'Loch Tay' som 'Black Satin' är härdiga till zon 4-5 medan 'Thornless Evergreen' är härdig till zon 3.

Av björnbär kan du göra allt från saft och sylt till kräm - antingen enbart på björnbär eller blandade med andra bär som till exempel jordgubbar. Ljumma björnbär och glass till efterrätt är en höjdare!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB