Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ta ut våren i förskott

Just nu är våren inte längre bort än närmaste varuhus eller blomsteraffär som bågnar av underbara blomsterlökar.

Från Floradania

Få valuta för pengarna!

Det en bra investering på mer än ett sätt att låta ett par krukor med blomsterlökar slinka ner i varukorgen. För det första kan du snabbt och enkelt släppa in våren i ditt hem utan att det kostar skjortan. För det andra är de flesta blomsterlökar vinterhärdiga och kan planteras ut i trädgården när blommorna har vissnat. Där ute kommer din investering att förräntas väl eftersom de flesta lökar kommer att förökas antingen genom att de sprider sig med frön som exempelvis vintergäcken eller sätter sidolökar som påskliljan.

Populära krukväxter

Intresset för lökväxter i krukor ökar allt mer. Idag frågar vi efter mycket annat än de traditionella hyacinterna, jultulpanerna och påskliljorna. Numera vill vi ha poetiska kungsängsliljor, blåstjärnor, krokusar, pärlhyacinter, irisar, stjärnlökar och mycket mer. Inte så konstigt, för lökväxterna talar om att våren är på väg. De utstrålar fräschör och många sprider dessutom förförande dofter.

Och inte nog med det. Lökväxterna har en spännande och snabb utveckling som både barn och vuxna tycker är kul att följa med i. Om du vill uppleva den fasen också ska du köpa lökväxter vars blomknoppar nätt och jämnt syns.

Så håller de bäst

Erfarenheten har visat att du kan få dubbelt utbyte av dina lökväxter om du först har dem inomhus tills de är helt utslagna och sedan sätter ut dem i trädgården. Många håller länge utomhus även om det skulle råka bli ett par minusgrader.

Inomhus håller de längst på en ljus och sval plats, till exempel i ett uterum. Det enda lökväxterna behöver är lite vatten. Om du inte kan plantera ut dem direkt när de är utblommade måste du tillsätta lite gödning i vattnet, så att lökarna kan växa till sig.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB