Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ta reda på din växttyp

Livsstil uttrycks genom konsumtion, värderingar och beteende. Livsstilstest är ett bra redskap för att ta reda på vilken typ du är. Denna kunskap om dig och dina prioriteringar kan överföras till växter.

Från Floradania

Enligt trendspotter och livsstilsexpert Anette Eckmann från Eckmann Alive kan de olika livsstilstyper som finns överföras till växter.

 • Vi jobbar övergripande med några aktuella trender som vi förknippar med olika livsstilstyper. Typerna förses med olika nyckelord som berättar lite om vilka de är och vad de reagerar på, säger Anette Eckmann och fortsätter:

 • När vi pratar om växter ser vi också några trender, och en viss livsstil avspeglas i hur man använder växter, exempelvis när man inreder sitt hem.

  Växttyper och dejting

Anette Eckmann har delat upp växttyperna i Crazy, Classic, Creative och Cool.

 • Den crazy typen är den spontana och kul typen som använder växter precis som läppstift, nagellack eller högklackat, medan den kreativa typen tycker om att pyssla om sina växter och skämma bort sig själv och andra med dem. Den klassiska typen använder växter för att skapa atmosfär i hemmet och den coola typen använder dem som inredningsartiklar, berättar Anette Eckmann och tillägger:

 • Och det lustiga är att det förhåller sig så med växter som med allt annat i livet: Man måste ta reda på vem man är innan man kan hitta det som passar en perfekt. Därför är det så viktigt att testa sig själv och ta reda på vilken växtprofil man har - precis som dejting!

 • Ta reda på vilken växttyp du föredrar och om du inte känner till alla växter, deras namn och utseende ska du bara be om hjälp i blomsteraffären eller plantskolan, är Anette Eckmanns råd.

  Anette Eckmanns stickord i miniguiden for växttyper:
  Crazy: spontaneous – fun loving – sexy – pop style
  Classic: perfectionist – organized – traditional - antiquities
  Creative: intuitive – emotional – idealistic – vintage
  Cool: innovative – logical – individual - design


Zamia floradana


Zamia floradana

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB