Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ta med dig trädgården

Den mobila trädgården är en liten trädgård som du kan njuta av var du än befinner dig. Du behöver inte vara trädgårdsarkitekt för att inreda en mobil trädgård. Allt du behöver är ett antal underbara blommande växter och en snygg korg, balja eller plastväska med handtag som du kan ställa växterna i.

Från Floradania

Det säger nästan sig självt. Du får störst glädje av dina blommor om de befinner sig på samma ställe som du. Därför är det en strålande idé att se till att du kan ta blommorna med dig när du går ut för att njuta av sommaren eller går in för att slippa undan en regnskur.

Urvalet av blommande växter är stort och lockar till praktfulla kombinationer. Mångfalden skapar härliga och överraskande effekter. Sätt ihop sommarens färgglada blommor till en mysig trädgård som den mormor hade. Många olika växter i olika färger och former skapar äkta trädgårdsstämning. Eller gör det häftigt och trendigt med matchande neonfärger och fräcka material.

Många identiska växter skapar ett fantastiskt snyggt och stilrent uttryck.

Just nu är blomsteraffärerna fulla av färgglada blommor för den mobila trädgården.

Här finns det stjärnöga, Osteospermum, med ett vacker, stilrent utseende. Det finns stjärnöga i nästan hela färgskalan - från gula och orange neonfärger och lysande lila och chockrosa till mer diskreta pasteller. Oavsett vilken stil du väljer för din mobila trädgård kan du understryka den med stjärnöga.

Du kan även få hibiskus, Hibiscus, i sommarglada knallfärger som tycker om att stå ute i solskenet.

Sommarblommor som buskmargerit, Chrysanthemum frutescens, klocka, Campanula, och blyblomma, Plumbago, är självskrivna i den mobila trädgården om du tycker om den romantiska stilen. Allihop älskar solsken så de trivs bra ihop i ett växtkollektiv.

Samma sak gäller för de gulliga miniatyrrosorna som finns i allsköns färger. Sommaren bjuder på många helt nya rossorter som utmärker sig genom att ha stora mängder blommor, fantastisk hållbarhet och i många fall även en underbar doft.

Om du sätter växterna tätt ihop i en vacker korg med handtag, en rustik zinkbalja, en häftig plastbalja eller plastväska är det bara att ta dem med dig. Du kan även placera dem på ett serveringsbord eller ett rullbord liknande dem som används på kontor - så kan du rulla ut din mobila trädgård och ta den med in igen – hur behändigt som helst. Det finns kanske till och med lådor i bordet där du kan förvara dina trädgårdsböcker och redskap eller dina kokböcker och kryddor.

Den mobila trädgården pryder alltid sin plats, men den kan även vara mycket användbar om du har kryddväxter mellan blommorna. Då har du råvarorna inom räckhåll i köket oavsett om du ska laga mat ute i det fria eller inomhus.

En mindre version av den mobila trädgården är den perfekta presenten när du är bjuden på sommarfest.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB