Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Succseeds frönyheter

Succseed är ett företag som specialiserat sig på kaktusar och andra suckulenter. Deras lista består av ca 1.500 olika sorter och priserna är i allmänhet låga. I år har de c:a 200 nya sorter och här presenteras tre av dem.

Mammillaria guelzowiana är en luden klotkaktus med kroktaggar och vita hår, blommor i intensivt magenta-violett, ca 5-6 cm breda.

Rebutia fiebrigii v. MN 124. En underbart skön- blomstrande form från nordvästra Argentina. Blommorna på den  lilla vittaggiga och runda kroppen är mjukt orangefärgade och ca 3 cm breda. Plantan kan bilda stora kuddar med tiden.

Echinopsis obrepanda v. purpurea Lau 965.  En av de allra vackraste med sina 15 cm långa och 10 cm breda ljust rosa blommor. En natt- blommande och variabel art från södra Bolivia som är lätt att så från frön och växer skapligt snabbt.

De har dessutom ett tiotal olika hybrid- blandningar där de inte har en aning om hur plantorna kommer att se ut. Korsningarna är framtagna i USA och blomfärgen spänner från vitt, gult till rött och violett.

Något jag tycker verkar extra intressant är paketerbjudandena med 12 olika fröer (kaktus, suckulent eller mix), miniväxthus med tolv krukor, färdigblandat kaktussubstrat, etiketter och odlingsbeskrivning. Man kan själv välja om man vill ha endast kaktusar, endast andra suckulenter (fetbladsväxter, levande stenar mfl) eller blandning av båda. Dessutom finns det så man kan få med en bok på svenska, alldeles nyutkommen med 120 färgbilder, beskrivningar och odlingstips.


Mammillaria guelzowiana


Rebutia fiebrigii v. MN 124


Echinopsis obrepanda v. purpurea Lau 965

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB