Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Stora betongboken

**Stora betongboken**, med underrubriken 100 projekt från prova på till proffs, är en bra källa till kunskap för dig som vill veta hur det går till att skapa i just betong. Även du som har gjort det förut hittar bra tips och idéer.

Av Sylvia Svensson

Stora betongboken

#100 projekt från prova på till proffs#

Text: Malena Skote Foto: Norstedts Norstedts 2012 ISBN 978-91-1-304166-7

Nu när våren nalkas skulle det kanske vara kul att pyssla med nya projekt till sommarträdgården?

Malena Skote, författare till Stora betongboken, har även tidigare skrivit böcker om betong, och med dem startade hon en riktig trend kring att gjuta saker. Stora betongboken är en inspirerande och intressant bok som handlar om vad betong kan användas till - allt från enkla nybörjarsaker till mycket avancerade proffsgrejer.

Malena säger själv: ”Att blanda betong är faktiskt inte svårare än att baka sockerkaka på pulver, om än något tyngre för armarna. Och man behöver ingen ugn.”

Att gjuta i betong och skapa snygga saker till hemmet och trädgården är inte svårt, det kräver inga förkunskaper och inga särskilda redskap. Betong är ett billigt material som passar såväl den oerfarne pysslaren som vill pröva på något nytt som den redan betongfrälste.

I Stora betongboken presenterar Malena 100 projekt – allt från prova på-nivå till mer avancerade föremål. Betong ska alltid gjutas i en form och det är denna form som avgör hur föremålet ska se ut. Formen kan vara nästan vad som helst, allt från enkla plastbyttor och en sandhög med stora blad från trädgården till egensnickrade gjutformer av brädor för bänkar och bord.

Boken presenterar också lite ovanligare sätt att jobba, som att göra tråg i hypertufa, gjuta i gips och göra mosaikskulpturer.

När du väl har vant dig vid arbetssättet finns det inga begränsningar för vad du kan skapa med betong, och ju fler projekt du testar, desto mer fantasifull blir du i ditt skapande!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB