Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Stämningsfullt med krukväxter

Nu är det snart dags att sätta igång med julpyntningen. Ta vara på årstidens speciella atmosfär både ute och inne, och börja gärna pyntandet vid entrén eller på balkongen.

Inspiration från Floradania

Det krävs inte särskilt mycket för att förvandla och lysa upp en trist och grå betongyta, och även om det varken är särskilt ljust eller varmt vid den här tiden på året finns det fortfarande ett antal växter som klarar sig bra utomhus.

Gör vackert ute

Julrosen, Helleborus, är givetvis en av årstidens självklara växter. Julrosen finns i vitt och rosa och sprider en trevlig julstämning, oavsett om den står ensam i en kruka eller är planterad tillsammans med andra säsongsaktuella växter.

Ett vackert, grönt utomhuspotpurri med fetknopp, sedum, taklök, sempervivum, och järnek, ilex, är också ett utmärkt sätt att lysa upp en grå vardag på. Fetknoppens täta bladverk ger ett härligt, nästan ombonat intryck, medan järnekens röda bär blir till fina och vackra detaljer i allt det gröna.

#Skapa eget adventsarrangemang#

Innan vi vet ordet av är det första advent. Har du lust att skapa ditt eget adventsarrangemang kan du hämta inspiration från det stora utbudet av vackra krukväxter, och det kan hålla sig fräscht och inbjudande under hela adventstiden.

Plantera till exempel vita phalaenopsis, orkidéer, i ministorlek i en avlång låda. Sätt i fyra ljus på rad och dekorera med mossa, kottar och andra detaljer från naturen.

Har du fått upp julstämningen ordentligt kanske du väljer att skapa en egen ”julgran” med hjälp av växter. Klä en rustik ljusstake i järn med vita phalaenopsis i ministorlek. Du fäster helt enkelt rötterna vid ljusstaken med hjälp av ståltråd. Placera blomhuvudena så att de hänger både uppåt och nedåt.

Krukväxter och julkänsla Du kan också välja att skapa små jularrangemang för att dekorera soffbord, skänk eller matbord. Använd till exempel rhipsalis, en suckulent växt med modern touch som finns i många versioner.

Även ormbunkar är utmärkta inslag i växtarrangemangen. Placera dem på ett silverfat och pynta med silverkulor - du får en enkel men vacker prydnad, som med ett minimum av skötsel kan hålla länge.

Pricken över i blir misteln, till glädje för hela familjen i höst- och vintermörkret!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB