Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ställ dig några frågor!

**Katarinas penna & spade** Trädgården är lite yrvaken nu. Vintern har varit mycket lång och håller fortfarande kvar sitt grepp på många håll. I de södra delarna av landet kan vi börja rensa så smått. Snart kan vi klippa ner perenner och börja städa gräsmattan. Innan säsongen äntligen drar i gång kan du passa på att fundera över dig själv och din trädgård.

Text och bild Katarina Kihlberg

Det är du som ska leva med din trädgård i vått och torrt. Den ska passa in i ditt liv och gör det bäst om du hittar din egen personliga stil. Vägen till den personliga trädgården, som är anpassad efter dina behov, går genom ett samtal med dig själv. Ställ dig några frågor:

VAD VILL JAG HA MIN TRÄDGÅRD TILL? Är det ren avkoppling som gäller, i betydelsen att göra så lite som möjligt? Eller använder jag trädgården för att rensa tankarna med hjälp av fysiskt arbete. Är trädgården platsen där jag vill få utlopp för min kreativitet, utan att någon lägger sig i. Eller vill jag odla egna frukter, bär och grönsaker? Vill jag kunna plocka härliga buketter, njuta av grönska året runt eller kanske främst ha plats för lek och umgänge? Det tål att fundera på!

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

HUR MYCKET TID HAR JAG TILL MIN TRÄDGÅRD? En mycket viktig fråga. Ingenting dödar lusten så effektivt som tidsbrist.

VAD FÅR TRÄDGÅRDEN KOSTA? De flesta av oss har en del annat som pengarna också ska räcka till. Fundera tillsammans med familjen på hur trädgårdsbudgeten får set ut.

HUR MYCKET KUNSKAP ÄR JAG BEREDD ATT SKAFFA MIG OM MIN TRÄDGÅRD? Det går utmärkt att vara trädgårdsägare utan att veta särskilt mycket om växter och odling. Men då bör trädgården bestå av gräsmatta och lättskötta buskar och ha en enkel struktur. En mer artrik trädgård med stora rabatter ger större glädje och njutning om den ackompanjeras av kunskap om hur växterna bör planteras och skötas.

Skriv ner dina svar och övriga tankar som kommer upp längs vägen. Fundera samtidigt på hur verkligheten ser ut i din trädgård idag. Vad trivs du med? Vilka bitar känns bara betungande och tråkiga. Vad ska bort? Vilka växter vill du absolut behålla? Vilka drömmar har du och hur passar de in efter att du har svarat på frågorna ovan.

Lycka till och hör gärna av dig med frågor och tankar: katarina@odla.nu

Tänk på! Om du prenumererar på kostnadsfria vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB