Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Spara kruklökarna!

Nu blommar vårlökarna i våra krukor på trappor, terrasser och trädgårdsgångar. Det finns alla sorter att köpa idag färdigdrivna och blommande i kruka. Släng de inte när blomningen är över utan plantera ut i trädgården så blir de bara fler och fler!

Av Sylvia Svensson

Under våren köper vi vackra påskliljor, pärlhyacinter, krokus, tulpaner och andra vårblommande lökar för olika arrangemang i krukor.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Men sedan då? Inte kastar du väl de fina kruklökarna? De kommer att glädja dig i många år och sprida sig allt mer om du planterar dem i trädgården efter att blomfägringen är över.

Plantera lökarna i trädgården

Plantera ca 3 ggr lökens höjd, det betyder ca 10 cm djupt för påskliljor och tulpaner och ca 6-7 cm för smålökar. Ge dem lite benmjöl i samband med planteringen och gärna en gång till på hösten.

Glöm inte att sätta en etikett där du planterat, det brukar ju sitta en sådan i krukan när du köper lökarna. Detta för att du på hösten ska komma ihåg var du har dem när du ska plantera höstlökar!

Blasten bör få vissna ner i sin egen takt under sommaren för att ge löken näring. Och så är det bara att vänta på ny vår och ännu vackrare blomning!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB