Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Spännande cyklamen

Under den här årstiden blommar cyklamen som allra vackrast. Den lyser upp tillvaron oavsett var den står - inomhus eller ute på terrassen eller altanen, där den klarar sig ända tills frosten sätter in.

Från Floradania

Cyklamen är inte bara cyklamen
Med sina vackra rosa blommor har Cyclamen persicum fått ge namn till färgen cyklamen. Idag behöver man dock inte nöja sig med bara den "cyklamenfärgade" cyklamen, för nu finns den i alla nyanser från skirt rosa till mörkviolett. Hos några typer har blommans mitt en avvikande, mörkare färg än resten av blomman.

Maxi, mini och mikro
I modevärlden växlar kjollängden mellan maxi, midi och mini, och på samma sätt kan du välja mellan maxi-, mini- och mikro-cyklamen.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Genom ditt val av kläder ändrar du stil och utseende - och på samma sätt kan du med hjälp av cyklamen i olika färger, designer och storlekar variera och förnya bostaden på ett otal sätt. Det spelar till exempel roll hur du placerar cyklamen. Flera cyklamen på ett fat ger ett rikt och frodigt utseende. Ställer du dem på rad får du i stället ett elegantare och enklare uttryck.

Spännande "klockcyklamen"
Ett av de bredaste urvalen av cyklamen i Danmark hittar vi hos handelsträdgården Anderuplund i Odense. Här har man valt att specialisera sig på "Bellissima Big Bells" eller "klockcyklamen", som den också kallas här - detta på grund av de klockliknande blommorna. Helle Munch, en av handelsträdgårdens delägare, berättar:

  • När det gäller utseendet ska man inte jämföra Big Bells med en vanlig cyklamen. Big Bells slår inte ut på samma sätt som en traditionell cyklamen - det är just klockformen som gör den så speciell.

    Trivs vid låg temperatur
    Cyklamen är en knölväxt som trivs bäst i ljust läge. För att undvika att knölen ruttnar bör man vattna underifrån. Man bör inte heller ställa den i fönstret ovanför ett element, eftersom den trivs bäst när det är lite kyligt.


Cyclamen persicum


Cyclamen persicum

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB