Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Söt blommande krukväxt!

Det är alltid kul med nya växter, och här får du möta en rar liten blomma som härstammar från Mexico - den kallas för pysslingmössa.

Inspiration från Floradania

Tetranema mexicanum, även kallad pysslingmössa, är en söt och rar bekantskap som kanske kan få pryda din fönsterbräda. Dess rikliga blomning ger glädje under flera månader.

Trivs ljust men skuggigt

Tetranema mexicanum, eller pysslingmössan, härstammar från Mexico - därav namnet - men det finns andra arter i Guatemala och Costa Rica. Tetraneman växer naturligt på fuktiga, skuggiga platser i den subtropiska delen av Mexiko, och trivs därför bäst med en ljus men skuggig placering inomhus på våra breddgrader.

#Plantera ut din tetranema#

Senare på året kan tetraneman planteras ut på en lätt skyddad plats utan direkt sol. På grund av de mycket tjocka, läderaktiga bladen tål tetranema uttorkning och när den får vatten lever den upp igen.

#Blommar rikligt hela sommaren#

Tetranema mexicanum blommar rikligt och det kommer hela tiden nya stjälkar med massvis med blommor. När en blomma slutat blomma torkar den in och ramlar av. Det här är en växt som ger glädje hela sommaren.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling, om olika artiklar och krönikor samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

#Odla.nuShop#

I vår webbshop hos Odla.nu hittar du för säsongen aktuella erbjudanden avseende många olika sorters växter. Vi säljer även trädgårdsredskap, trädgårdshandskar, fågelmatare, vindspel med mera. Shopen hittar du här: Odla.nuShop

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB