Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sorter, spirea

Nedan följer några utvalda spireasorter med olika blom- och bladfärger, samt även skiftande höjd och växtsätt. Det är inte svårt att hitta en praktspirea för varje smak!

Höstspirea, Spiraea japonica 'Albiflora' är en lättodlad liten buske, 1,5 m hög och ca 1 m bred. Den har ett styvt, upprätt växtsätt och små, vita blommor i flockar från juli - augusti. Bra i grupper, blandade planteringar och som friväxande häck. Anspråkslös och lättodlad, sol till halvskugga. Härdig i zon 1-5 (6).

Rosenspirea, Spiraea japonica 'Anthony Waterer' är en härlig spirea med vackert karminröda blommor i juli - september. Den blir bara 0,5-0,8 m hög och ungefär lika bred. Växtsättet är stadigt och rundat och bladen djupt gröna och smala. Fin i blandade planteringar, i grupper och som låg häck. Anspråkslös och lättodlad, sol till halvskugga. Härdig i zon 1-5.

Dvärgpraktspirea, Spiraea japonica 'Little Princess' är en söt prydnadsbuske med kompakt, kuddformigt växtsätt. Den blir bara ca 0,5 m hög. Blommar överdådigt i ljusrosa i juni och juli. Hård nedskärning tidigt på våren ger rikligare blomning. Perfekt till låga häckar, grupper och i slänter och rabatter. Anspråkslös och lättodlad, blir vackrast i full sol, kom bara ihåg att vattna. Härdig i zon 1-6.

Brokspirea, Spiraea japonica 'Shirobana' är en annorlunda och spännande spirea som från juli till september samtidigt bär vita, rosa och röda blommor! Den blir ca 1 m hög och lika bred och har ett tätt växtsätt och skirt ljusgröna blad. Lämplig till buskage, grupper och friväxande häckar. Lättodlad och anspråkslös, sol till halvskugga. Härdig i zon 1-4.

Gulbladig dvärgpraktspirea, Spiraea japonica 'Golden Princess' är en liten, tät buske som bara blir 0,5-0,7 m hög och bred. De unga bladen har en tilltalande ljusgul färgton, och i juni och juli pryds busken av rosa blommor i flockar. Beskär gärna på senvintern för rikligare blomning. Fin kontrastväxt i grupper och rabatter, passar även som friväxande, låg häck. Anspråkslös och lättodlad, blir vackrast i full sol, kom bara ihåg att vattna. Härdig i zon 1-4.

Läs mer:
Spireor med spännvidd
Odlingsråd, spirea


Höstspirea, Spiraea japonica 'Albiflora'


Rosenspirea, Spiraea japonica 'Anthony Waterer'


Dvärgpraktspirea, Spiraea japonica 'Little Princess'


Brokspirea, Spiraea japonica 'Shirobana'


Gulbladig dvärgpraktspirea, Spiraea japonica 'Golden Princess'

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB