Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sommartrender

Tittar vi på sommartrenderna för trädgården så har en av dessa en stark prägel av svala färgtoner och går under namnet Norrskenskyla.

Den är spännande på många sätt bl.a. för att den bryter mot det traditionellt varma stiluttrycket som många ofta eftersträvar i en skandinavisk sommarträdgård. De varma pastellerna, de klara röda och gula färgtonerna är som bortblåst och istället finns bara kalla nyanser av blått med inslag av vitt och svart.

Den ombonade känslan har bytts ut mot en grafisk, strikt och elegant stil som passar den samtida strikta arkitekturen och funkisarkitekturen men kan även vara ett oväntat inslag i en mer klassisk miljö.

Krukor och tillbehör går i grått, svart, silver eller vitt och är raka och släta. Detta framhäver blommornas yvighet och mjukhet.

Höjd kan skapas med hjälp av träramar med ett rutverk av armeringsjärn där man kan hänga lådor så man får ett härligt fall på växterna. Även amplar som hängs i grupper ur en trädkrona kan vara ett kul sätt att skapa dynamik.

För att framhäva växter i krukor och balkonglådor kan man skapa fonder av t.ex. plåtskivor som ställs upp bakom växterna i olika vinklar.

Snöflinga och heliotrop är perfekta inslag i denna miljö. De är svala i nyanserna, mjuka i växtsättet och framhävs på bästa sätt i raka och släta krukor. I amplar kan snöflingan tillåtas välla över kanterna och svinga fram och tillbaka i väder och vind.

Heliotropens färgton intensifieras av den annars färglösa basen av svart, grått och vitt. Det mörkt gröna bladverket går helt i linje med den typ av växter som leder denna trend, de med mörkgröna och svarta blad.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Även om man nu inte är intresserad av trenderna är ju växterna, i sig, lika vackra. Just runt midsommar känns det småblommiga ljuvt och romantiskt.

Oavsett om det är på en minimal balkong eller generös uteplats, känner man sig lite extra välkommen om där står en vackert arrangerad plantering. Den är som en hyllning till högtiden, säsongen och sommaren.

De mer klassiska midsommarblommorna, såsom t.ex. margerit, går utmärkt att kombinera med snöflingan och heliotropen. Köp en naturtrogen fjäril på en pinne och sätt ner vid heliotropen och invänta fler bevingade besökare.

Vi hoppas på uppehållsväder, gott sällskap, lite lekar och god mat men framför allt en prunkande blomstertid.

Läs mer:
Midsommar + blommor = sant
Midsommar - 21 juni
Skötseltips, heliotrop och snöflinga


Snöflinga - Sutera cordata Cabana White
Foto: Blomsterfrämjandet
Syngenta


Rosa snöflinga
Foto: Blomsterfrämjandet
Hörnhems Handelsträdgård AB


Heliotrop - Heliotrop arborescens Incense
Foto: Blomsterfrämjandet
Hörnhems Handelsträdgård AB

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB