Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sommarhalsört

Sommarhalsört - en elegant och tålig växt till trädgårdens krukor

Trachelium caeruleum är relativt ny som krukväxt, men den har använts som snittblomma i dekorationer och buketter i åratal.

Det är en förtjusande och elegant växt med många små, rörformade blommor som sitter i en stor, vid flock högst upp på stängeln. De äggformade bladen är mörkgröna och taggiga i kanten.

En serie låga, kompakta sorter som heter 'Passion' är lämpliga att plantera ut i krukor och lådor eller direkt i trädgårdens rabatter. De blir 30-35 cm höga. Förut har det bara gått att köpa Trachelium med blommor i blå nyanser, men numera finns det även sorter som har vita, mörklila eller lila blommor.

Utomhus trivs Trachelium bäst på en ljus plats, gärna i direkt sol. Den vill ha regelbunden gödning och vattning, men tål att torka ut lätt. Omedelbart efter utplanteringen är det viktigt att vattna den rejält. Så snart en flock har blommat ut ska stjälken klippas av precis under flocken. Det får växten att bilda nya blomflockar ända tills frosten kommer.

Du kan plantera sommarhalsört antingen för sig själv i krukorna eller tillsammans med andra utplanteringsväxter i matchande nyanser.

Det går att köpa sommarhalsört, som inte är vinterhärdig i Nordeuropa, från juni till september. Det kan hända att du har sett växten under en semester i Sydeuropa för sommarhalsörten växer vilt i Medelhavsländerna där den är en perenn. Den tillhör klockväxterna, Campanulaceae.


Trachelium caeruleum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB