Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Solälskande hibiskus

Det är inte så underligt att hibiskusen har blivit en så populär prydnadsväxt. Den finns i massor av härliga färger, älskar sol och får otroligt vackra blommor - kan det bli så mycket bättre?

Hibiskus, Hibiscus rosa-sinensis, är en väldigt populär prydnadsväxt. En orsak är säkerligen det faktum att hibiskusen är en de få blommande krukväxterna som tål söderfönstrets stekande sol. Hibiskusen älskar nämligen sol, och den trivs bäst på en ljus plats eller i direkt sol.

Finns i många färger

Oavsett placering skapar hibiskusen en underbar tropisk atmosfär med sina färgsprakande blommor som kan vara enkla eller dubbla. Den finns i många olika färger: vit, gul, rosa, cerise, röd, aprikos, orange eller tvåfärgad. Bladen är blanka och mörkgröna och kan ha många olika former.

#Hibiskusen trivs utmärkt utomhus under sommaren#

Det är inte många som vet att hibiskusen också är mycket lämplig att plantera ut i trädgårdens krukor eller rabatter under perioden juni till augusti. Den ska helst stå på en solig plats i lä. Om hibiskusen står utomhus kan den långsamt vänja sig vid temperaturer ned till 10° C. Det gör att den dessutom trivs alldeles utmärkt i uterummet. Hibiskusen blommar med nya blommor hela sommaren om den får stå ljust i trädgården eller på terrassen eller balkongen.

#Vill ha gödning året runt#

Hibiskusen bör gödas en gång i veckan från april till september och en gång i månaden resten av året. Vattna ofta under sommarperioden, något sparsammare under vinterperioden.

#Låt din hibiskus övervintra#

Det finns all anledning att låta hibiskusen övervintra, och då ska den stå ljust. Under vintern bildas ofta långa, tunna skott. Dem kan du mycket väl beskära till halva längden från februari till april. Hibiskusen kommer att blomma 2 1/2 månad efter beskärningen. Om du vill forma din hibiskus kan du beskära den hela sommaren.

#Hibiskus finns i olika varianter#

Hibiskusen finns i olika storlekar och kan vara buskformad eller uppstammad. Den kan köpas året runt, men högsäsongen är från april till september.

#Nyhetsbrev Odla.nu#

Vill du få tips om trädgård och odling samt information och fina erbjudanden om våra aktuella växter, fröer med mera? Då är du varmt välkommen att anmäla dig till vårt kostnadsfria Nyhetsbrev här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB