Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Soft snow

Soft Snow fångar ljuset i vinterns blomstertrend. Soft Snow heter vinterns trend. Som det rena och klara i fruset vatten och det stilla och lugna i ett snölandskap. Som om vi kunde fånga tiden och ljuset, absorbera och återspegla. Vi når det genom att omväxla mjukt och hårt i vinterns interiörer och blomsterarrangemang.

Från Blomsterfrämjandet

Både inom mode- och inredningsbranschen leker man i vinter med kontrasterna mellan mjuka och hårda material i ändlösa skuggor av vitt, grått eller klart blått, matt eller transparent. En atmosfär som låter oss återvända till vår fantasis virtuella snöformationer, där tystnaden är närmast overklig, nästan så att man kan ta på den. När det gäller blommor och krukväxter förstärker vi trenden genom att använda glänsande och mjuka och hårigt blad, som skapar spänning.

Vaser och former
I vinter tar formgivningen ett steg vidare vad gäller material och färger. Det råder en stark kontrast mellan olika material men alltid med en fin harmoni. Tonvikten ligger kvar på de organiska eller geometriska formerna som utstrålar enkelhet och lugn. Här ingår: Mjuk keramik med naturliga och oregelbundna glasyrer. Frusna 'isblocksformer'. Mjuka textilsorter, både kortrakade och långhåriga, i kombination med glatta material som konstläder. Frostat, krackelerat glas. Glänsande och matt aluminium.

Buketter
De regler som gäller för vaser och andra tillbehör i trenden stämmer även in på buketterna.. Sköra och eleganta blommor omväxlas med tuffa. Blommorna själva har den här tiden på året ofta ett påtagligt mjukt fluffigt eller skinande bladverk. Därför blir variationen i användningen av blad viktig, både i färg och form. Blad från t ex Eucalyptus bidrar med ett mjuk vackert format till buketten medan bladen från t ex kalankoe har en närmast sensuell framtoning.

Vinters buketter innehåller blommor som Amaryllis, Euphorbia, Helleborus (julros), orkidéer, tulpaner eller rosor i olika former av vitt kombinerat med mängder av gröna blad, särskilt inom den grå färgskalan.


Korallranka med blad av anthurium samt narciss 'Ziva' arrangerade i en vas. Bladen hålls hoprullade med nålar.


Fyra vaser med gräddfärgad rosor Akito i ett näste av blad från Eucalyptus Cinerea. Färgerna och de mjuka fjädrarna skapar stämning av Soft Snow.


En bukett med snittblommor som representerar Soft Snow: Amaryllis, orkidé, julros, korallranka, ros, tulpan, Kochia och gröna blad av bla Eucalyptus.
Foto: Flower Council Holland

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB