Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Snödroppar – som du aldrig sett dem förut

Redan 26 februari tjuvstartade Trädgårdsföreningen i Göteborg trädgårdsåret med en härlig utställning om snödroppar, byggd av Hannu Sarenström. Säsongen i Trädgårdsföreningen startar egentligen först den 16 april.

Under nio dagar kan man se ett ljuvligt, naturalistiskt ”landskap” med bokhäckar, knoppiga hybridkejsarolvonbuskar och ruinromantik i oefterhärmlig Hannu-stil!

Snödropparna och deras sällskapsväxter julrosor, vintergäck och snöklockor visas i en miljö som ser ut som en vårlig lund, med massor av ekblad och ”nedfallna” grenar som täcker ”marken” och bildar fonden till massor av blommor. Här och där finns Hannus vackra, av tidens tand tydligt märkta trädgårdsreliker som kontrasterar mot allt det skira, nyuppståndna och vårliga!

Större fröjd i ögonhöjd

I utställningen lyfts växterna upp till ögonhöjd så att man ser dem på nära håll. Detta framkommer särskilt tydligt när man kan betrakta den dubbla snödroppens blomma underifrån, det är ju då man först ser att den är dubbel!

Trädgårdsföreningen har drivit upp snödropparna

Många av snödropparna som visas under utställningen har drivits upp på plats i Trädgårdsföreningen av trädgårdsmästare Nicholas Delahooke. Han har ömt vårdat lökarna genom att täcka dem, värma bort is och flytta omkring dem för att de ska få precis lagom kyla eller kanske nås av en nödvändig tinande solstråle. Allt för att snödropparna ska stå nyutslagna lagom till utställningen.

Utställningen pågår 26 februari till 6 mars, kl 11-18 dagligen. Guidning varje dag kl 15.00. Entréavgift: 40 kr, fritt för barn under 17 år i vuxens sällskap.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB