Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Snabbväxande bokharabinda!

Bokharabinda är en snabbväxande, klättrande och otroligt vacker buske. Behöver du ett insynsskydd eller har du en mindre vacker yta som du vill dölja kan bokharabinda vara rätt för dig!

Av Heléne Lundström

Bokharabinda är mycket snabb- och starkväxande och blir en förvedad, klättrande buske. Dess egenskaper gör den till ett utmärkt val för dig som till exempel fort vill få ett vackert blommande insynsskydd eller kanske vill dölja ett lite trist men nödvändigt plank eller staket.

Doftlös snabb klättrare!

Att bokharabindan är doftlös är en stor fördel för många. Dess intagande och dekorativa blommor i form av graciöst vippande, vita till rosa plymer, som den ståtar med ungefär från och med juli och fram till in i oktober, gör att du kan njuta av en lång, härlig blomningsperiod.

Blommar på årsskotten!

Bokharabindan klättrar snabbt och villigt där du placerar den - den kan bli upp emot hela 10 meter - och låter sig lika villigt klippas ner om du vill ha lite kontroll på dess framfart. Beskäring sker bäst i övergången mellan vinter och vår. Bokharabindan blommar på årsskotten, vilket är bra - även om du beskär din bokharabinda ganska hårt så blommar den samma år! Vill du föröka din bokharabinda kan du göra det med hjälp av sommarsticklingar eller avläggare.

Trivs i sol!

Den gillar att stå soligt, fast även ett halvskuggigt läge fungerar bra för bokharabindan. Jorden bör vara väldränerad och fuktighetsbevarande, den tycker om mycket fukt så ge din bokharabinda ordentligt med vatten och låt inte jorden torka ut helt. Bokharabindan är härdig till zon 3, men det finns de som har lyckats bra med den ända upp i zon 4-5.

Visste du att bokharabinda ibland kallas för arkitektens tröst? Det epitetet har den fått tack vare sitt växtsätt som gör att den täcker ytor snabbt och vackert!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB