Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Släpp penséerna loss

Släpp penséerna loss - det är vår - men glöm inte bort kompisarna...
Pressmeddelande från Weibulls

Det finns inga blommor som signalerar vår lika mycket som penséerna. Och nu är det dags! Men i år ska penséerna få möta våren i sällskap med sina kompisar - växter som passar penséerna tidsmässigt och som förhöjer synintrycket i nyplanteringen. Weibulls expert Silke Schlüter ger ett handfast planteringstips för er som vill vara först med den nya trenden "Pansypals" (pensékompisar).

Många nya sortgrupper av penséer finns bara hos Weibulls. Det handlar om bl.a. Panola, Matrix och Vivaldi. Kompakta, blomrika penséer i unika färger som testats i Hammenhög för att bevisa att de klarar sig väl under svenska förhållanden.

  • Det faktum att Weibulls testar och bedömer frösorter från hela världen är en viktig del av vår verksamhet, menar Silke Schlüter, och betonar att det är mycket som måste stämma för ett framgångsrikt slutresultat; Blomningsuthållighet, sjukdoms- och vädertålighet, växtsätt m.m.

    Under de senaste åren har pensétrenden alltmer gått mot småblommighet, s.k. minipenséer. Med sin rikedom av blommor och sina underbara färger har de småblommiga penséerna vunnit många trädgårdsvänners hjärtan. Men färre och stora, eller många och små blommor - det är en smaksak den dag man petar ner plantorna i jorden. Väl så viktigt är kanske i vilket sällskap man planterar sina penséer.

De flesta trädgårdsvänner har förmodligen upplevt perioder när penséerna sett väldigt ensamma och övergivna ut i sin kruka. Det är här Pansypals kommer in. Kompisar till penséerna som lockar fram odlarens kreativitet. Egna kompositioner som förhöjer slutintrycket.

  • Det finns inte rätt eller fel i det här sammanhanget, bara glädje i skapandet, betonar Silke Schlüter, och bjuder på ett exempel på hur man kan göra pensé-våren ännu roligare genom att samplantera med penséernas kompisar.

  • Utgå från penséen Sunrise Shades (Matrix), som färgmässigt har en ljus chokladkänsla med ton av rosa. Komplettera med prydnadsgräset Carex (grönbrunt) och några rosa Bellis Medicis. Och varför inte fortsätta med lite vårlök, t.ex. snödroppar, iris eller små påskliljor.

  • Plantera gärna i en stor kruka. Kompositionen kan vara jättefin och välkomnande i t.ex. en trapp, på en altan eller en balkong.


Panola Orange


Sorbet Peach Frost


Frosted Chocolate


Sorbet Coconut Duet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB