Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skydda barrväxterna i vinter

När snön kommer tas den emot med blandade känslor. En del av oss blir överlyckliga medan andra inget hellre vill än att bli av med den igen så fort som möjligt. Snö, och i synnerhet blötsnö, kan ställa till det för de buskformade barrväxterna - så hur skyddar du växterna med buskformat växtsätt bäst?

Av Sylvia Svensson

Har du buskformade barrväxter i trädgården och brukar det komma mycket snö där du bor? Särskilt blötsnö är mycket tung, den kan den lätt skada barrväxter med buskformat växtsätt. Snön samlas på grenarna inne i växten och trycker isär dem, och i värsta fall kan snön ge fläkskador och bryta av grenar.

Bind ihop busken med rep

Binder du ihop busken så att snön inte kan tränga in så hjälper du den att hålla formen. Särskilt barrväxter med veka eller uppåtriktade grenar har nytta av detta, eftersom det är dessa som lättast fläks sönder när snön samlas inuti.

Använd ett mjukt, stabilt rep som du snurrar några varv runt busken så att busken dras ihop. Dra dock inte så hårt att du själv orsakar fläkskador.

#Solskydda buskarna på vårvintern#

När solen börjar gassa under vårvintern, kan du komplettera dina ihopbundna buskar med ett solskydd i form av juteväv eller speciell solskyddsväv. Solskyddet hindrar busken från att drabbas av så kallad tjältorka, som annars lätt uppstår när marken är frusen så att busken inte kan suga vatten medan solen värmer grenarna som då skulle behöva kompensera avdunstat vatten med nytt vatten nerifrån.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB