Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skötselråd Cyklamen

Cyklamen förekommer i många storlekar, färger och former och därför finns det stora möjligheter att variera sig genom att köpa olika sorter.

Från Blomsterfrämjandet

Svenskt namn: Cyklamen Latinskt namn: Cyclamen persicum.

Skötsel

Cyklamen vill ha en jämn tillförsel av vatten, ca 1/2 - 1 dl per dag. Mjukt vatten eller regnvatten är särskilt bra och allra bäst är om den får vattnet underifrån. Tillför en svag dos med näring en gång i veckan under hösten. Gör uppehåll under vintern och återuppta gödslingen i februari-mars.

Cyklamen ska stå ljust. Vid för varm placering kan växten bli lös. Den trivs utmärkt på svala platser samt inglasade balkonger och uterum. Växten klarar temperaturer ned mot 0°C.

Ta bort vissna blommor och blad med ett kraftigt ryck. Om det blir kvar en bit av stjälken längst ned vid knölen pressas växtsaft ut genom brottytan vilket ger en bra grogrund för sjukdomar.

Diverse

Cyklamen finns tillgänglig i handeln mellan augusti och december. En cyklamen ska köpas välutvecklad och ha ett stort antal knoppar. Stänglarna ska stå upprätt och bladverket ska vara kompakt.

Cyklamen finns i en mängd färger, från vitt till rött och de flesta nyanser däremellan. Den cyklamen vi har i våra hem är ofta större och kompaktare än den vilda ursprungliga formen. De moderna småblommiga sorterna är framtagna genom att storblommiga cyklamen har korsats med ursprungsarten.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB