Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sjungande insekter

Det surrar, knastrar, piper och knarrar. Det handlar om de små liven som skapar imponerande höga ljud. Ett kul och annorlunda utflyktsmål för alla åldrar som berättar om insekternas sång, liv och leverne!

I utställningen Sjungande Insekter får du tillfälle att öka din förståelse för hur insekter skapar sin musik och möjlighet att fördjupa dig i en helt ny värld. För många av världens alla insektsarter är ljud en viktig form av kommunikation. Några gnisslar, skrapar eller väser. Andra piper, skallrar eller knarrar. Vi kallar dem "sjungande insekter" för att ljuden oftast uppfattas som stämningsfulla och rytmiska av oss människor.

Utställningen utforskar olika insektsarters sång, deras livscykler, ljudproduktion samt hörsel-system. Den bjuder på interaktion och exceptionella ljudupplevelser.

Stämning och inspiration

Begreppet sjungande insekter kommer från de stämningsfulla, rytmiska ljud som en del insekter gör. Människan har sedan urminnes tider uppskattat de sjungande insekterna. De stämningsfulla ljuden tilltalar och stimulerar människan vilket medfört att hon i många delar av världen fött upp insekter för att njuta av ljuden. Författare och konstnärer har inspirerats av sjungande insekter i sitt skapande, vilket går att spåra i en mängd olika verk.

Kom och lyssna på naturens egna fantastiska musiker!

Utställning pågår 8 juni till 31 augusti 2011 på Naturhistoriska riksmuseet.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB