Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sinnenas hus

Weibulls Idéhus, en sommarutställning i Hammenhög på natursköna Österlen, heter i år "Sinnenas hus". Där har man ställt ut stora delar av Weibulls och Hammenhögs frösortiment "live", alltså som färdiga plantor.

Det närliggande försöksfältet, som också är öppet för allmänheten, visar sortimentet av både grönsaker och blommor. Här finns tusentalet av olika sorter, både de importerade som håller på att testas i svenska förhållanden och de nya som man själv tagit fram. Dessutom finns där de sticklings- och knölförökade sommarblommorna att beskåda i full blom i krukor, urnor och amplar, även nyheter som ännu inte finns i handeln.

"Sinnenas hus" är en av gräsvallar byggd labyrint av hemliga rum som alla visar olika teman, När du kommer in via porten under den vackra pilpergolan, möts du av en blommande sommaräng med olika sorters bersåer och idisslande gräskor.

Utställningen ingår i den syntes som är känd som Flower Power, som bl.a. gestaltas av en gammal, blommig folka som helt har övertagits av växtlighet.

Via Solrosgången kommer du vidare till de av olika konstnär och kreatörer skapade små rummen som öppnar sig från gräsgången, alla med var sitt tema. Även de olika utegolven på gångarna är vackra och varierande i olika material, eller vad sägs t.ex. om ett glasplattegolv?

Olika sorters marktäckningsmaterial finns också att se, lukta och känna under dina bara fötter!

Här finns många vackra föremål och installationer att fästa blicken på, skapade av skolor, professionella formgivare, designers och konstnärer. Det finns vackra möbler, kläder, verktyg, krukor och urnor, trädgårdstillbehör och utsmyckningar, en Prinsessans trädgård och till och med ett japanskt "tehus", komplett med en fladdrande kimono upphängd i taket i närheten!

Det stora gräsrummet i utställningens mitt är ett smakernas och dofternas rum. Här samsas kryddväxter och grönsaker med en oas för meditation. En stilla musik fyller luften och man lockas att slå sig ner en stund och koppla av.

Sist kommer man fram till drömmen om mormors blommande trädgård, med vackra installationer i lite gammaldags stil och med tidsenliga växter. Doften av ljuva luktärter fyller luften och fåglarna kvittrar bland växterna. Här finns också höns, både livslevande, kaklande sådana och en av tovad ull!

Det finns möjlighet för guidade visningar dagligen. För närmare info, se www.weibulls.com

Det finns också en gårdsbutik där man kan köpa trädgårdsförnödenheter och -tillbehör med sig hem.

När man väl har sprungit sig trött både på försöksfälten och i idéhuset, är det kanske dags att ha picknick i parken bland de olika exotiska träden. Det finns även ett trädgårdscafé, om man inte har en medhavd matsäck.

Katsuraträden, ett hon- och ett hanexempel, är troligen de störta i norra Europa och den förhistoriska kinesiska sekvojan, som återupptäcktes 1941 i sydvästra Kina och såddes i Hammenhög 1948, är ett av de största i västvärlden.


Två idisslande kossor, grässkulptur - Inga Hellman-Lindahl


Flower Power-folka


Meditationsrum Vansinne med betongbänkar av Gustav Kvarning


Labyrint-vattenrännor - Christer Göransson


Grillbriketter med ny användning och skärvor av Eva Troedson


Livs levande höns


Pall av armeringsjärn och pil - Eva Mathiasson


Skön gång och barkflis

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB