Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Silverkalla

Namn: Silverkalla-arter (Aglaonema)

Familj: Araceae, kallaväxter

Ursprung: Sydostasien.

Beskrivning: Aglaonema – ljus tråd, kan eventuellt syfta på blommornas ståndare.

Bakgrund: Silverkallan är en skuggväxt som växer naturligt i täta skogar med varmt och fuktigt klimat. Som krukväxt odlas den främst för sitt dekorativa bladverk. Växten finns tillgänglig i handeln under hela året, men passar särskilt bra under den här tiden på året när ljustillgången blir allt sämre.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Egenskaper: Silverkallan kan vid gynnsamma omständigheter blomma. Efter blomningen får växten röda bär som är giftiga. Silverkallan bidrar till ett förbättrat inomhusklimat då den har luftrenande egenskaper och en relativt hög avdunstningsgrad.

Placering: Har blygsamma krav på ljustillgång och trivs bäst i halvskugga. Brokiga sorter behöver däremot mycket ljus, dock ska de aldrig stå i direkt sol eftersom detta orsakar fula blad. Växten klarar inte låga temperaturer, under 15 grader, någon längre period. Om den utsätts för låga temperaturer blir bladen först gula och bruna för att sedan vissna. Ihållande kyla tar död på plantan och rumstemperatur året om är det optimala.

Sorter: Flera sorter med varierande utseende finns. 'Silver Queen' är en sort med vackert bladverk.

Skötsel: Växten är tålig och lättskött och trivs även en bit in i rummet. Jorden ska hållas lätt fuktig, om plantan torkar ut blir bladen bruna och vissnar. På vintern vattnas silverkallan mer sparsamt. Bevattning med mjukt vatten året runt är att föredra. Från vår till höst ges krukväxtnäring en gång i veckan medan det under vintertid räcker med näring varannan vecka. Omplantering sker på våren vid behov.

För att få en så vacker planta som möjligt ska kyla, drag, kallt vatten och torr jord undvikas och eventuella blommor ska klippas bort.


Silverkalla

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB