Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sätt färg på tillvaron

Celosia argentea

Om bordet, rabatten eller balkongen behöver piffas upp lite bör du få tag på en bunt exotiska Celosia.

Tuppkam och plymört
Som namnen antyder handlar det om festliga växter. På den tjusiga plymörten påminner blomställningen om en förnäm huvudbonad. Visst är varje enskild blomma pytteliten, men när de sitter ihop i långa, smala ax kan man inte undgå att se dem. Även färgerna är iögonfallande. Du kan välja mellan gula, orange och röda nyanser. En har både röda blommor och röda blad.

Tuppkammen har en egendomlig, kompakt blomställning därför att blomstjälkarna har vuxit ihop. Tuppkam finns i färgerna gul, magenta och mahogny.

Många möjligheter
Både tuppkam och plymört är odlade varianter av Celosia argentea. Båda är ettåriga och låga växter som blir knappt 20 cm höga. De är lämpliga såväl inomhus som utomhus. Inomhus bör de stå ljust. De klarar utmärkt av att stå i t.ex. ett söderfönster bara de får tillräckligt med vatten.

Om du vill sätta ut dem i trädgården bör du inte göra det förrän risken för frostnätter är över. Utomhus bör de planteras på en skyddad plats i full sol i varm, mullrik och väldränerad jord. Ett avstånd på 20 cm mellan växterna är lagom.

Skötsel
Celosia behöver inte särskilt mycket skötsel. Om du ser till att de inte står dränkta i vatten, men ändå kommer ihåg att vattna dem under framförallt de torra perioderna, kommer du utan problem att få glädje av de färgglada växterna ända tills hösten gör sitt intåg.


Tuppkam

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB