Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosor & Klätterväxter

Rosor
Redan på pärmens insida möter oss en förförisk bild av en ljuvlig ros - men vilken?! Jag har letat överallt där det brukar stå, men icke… Så hur gärna jag än skulle vilja äga den här rosen är det ju en omöjlighet utan namnet. Jag blir väldigt irriterad när jag inte finner namn på en vacker växt som fotograferats.

Detta missförhållande är något den här boken delar med huvudparten av översätta böcker. Kanske är det så att dessa rosor inte är härdiga i Sverige och man tycker namnet då är ointressant men då ska man inte ta med dem tycker jag, hur vackra de än är eller också ska man tala om hur det förhåller sig. Det är genomgående i den här boken och gör den för mig mindre värdefull. Annars är bilderna mycket vackra. Alltför ofta är istället rosor beskrivna som inte finns i bild. Man har t.o.m. namngivit ersättningsrosor som är härdigare i Sverige, varför inte hellre visa dem i bild då?

Jag får ett allmänt rörigt intryck....

Kapitlet om skötsel och beskärning är däremot utförligt och välillustrerat och det är den stora begivenheten med den här boken, förutom att den är en vacker bok att titta på.

Till samma serie tillhörande bok av samma författare:

Klätterväxter
Är något bättre i namnhänseendet, här har man gett namnen på de flesta växterna, dock inte här heller för växterna på omslaget och dess insidor samt indexsidorna.

Boken är en mycket vacker kavalkad med förföriska bilder på alla sorters klättrare. Ett roligt kapitel för sig är de tropiska klättrare, som börjar bli lättare att få tag på även hos oss nu när allt fler har uppvärmda uterum och dito växthus, vilket är ett måste om man skall kunna övervintra dessa skönheter.

Boken utgår förstås från engelska förhållanden, så vissa klättrare är inte alltid lämpade för svenska trädgårdar, det får man tänka på. Oftast nämns dock detta i texten.

Jag tycker att förslagen på kombinationsväxter är bra. Det blir ju frodigare och mer variationsrikt om man har flera sortens klättrare tillsammans.

Bildkvaliteten är även här genomgående hög och bilderna är mycket vackra, så man får verkligen lust att skaffa fler klätterväxter bara man ser dessa bilder.

Dessutom är kapitlet om beskärning av t.ex. klematis lätt att förstå och välillustrerad.

Som helhet är denna en vacker bok att ta till under mörka vinterkvällar, att drömma till den frodiga, blommande sommaren som komma skall.

Rosor
  Klätterväxter
  Titel:
Rosor
Författare:
Richard Ross
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9100570109
   Titel:
Klätterväxter
Författare:
Richard Ross
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Albert Bonniers förlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9100570117

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB