Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosfrossa på Fredriksdal!

Rosdagarna på Fredriksdal i Helsingborg samlar de främsta experterna, inspiratörerna och försäljarna till en av årets höjdpunkter. Bland årets gästguider finns Nordens främste rosexpert Lars- Åke Gustavsson och designprofilen tillika rosentusiasten David Carlson. Möt dem och Fredriksdals kunniga trädgårdsmästare bland rosor i tusental.

En uppropsmakare, en designguru, en estradör och två rosmästare − möt årets rosguider

Han är en framgångsrik design- entreprenör och butiksägare med känsla för tidens trender. Numera beskriver sig själv också som rosnörd. David Carlsons brinnande rosintresse väcktes av boken Rosor för nordiska trädgårdar av Lars-Åke Gustavsson. Nordens främste rosexpert Lars-Åke var i sin tur novis på rosor när han 1980 fick uppdraget att anlägga Fredriksdals rosarium. Som initiativtagare till rosuppropet är han idag ständigt på turné för att samla in och identifiera gömda och glömda rosor Henrik Valentin är författare till boken Trädgårdera och mannen bakom den lekfulla krocketplanen i storformat framför herrgården. Christina Högardh-Ihr, också hon författare och erkänd rosexpert. Möt Lars-Åke, David, Henrik, Christina och Fredriksdals kunniga trädgårdsexperter Rolf Engström och Maria Nyman-Nilsson i samtal och guidningar.

Latmaskrosor och blomstrande primadonnor

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Det finns lättskötta rosor och det finns rosor som är krävande. Det finns rosor för den otålige, för den hängivne, för den kunnige och för den late. I årets upplaga av Rosdagar visar vi att det finns en ros för alla. Kanske har du precis blivit med trädgård eller kanske är du rosfrälst sedan många år. På Rosfesten finns de bästa experterna och de ger tips och råd hur du, som nybörjare eller kunnig, bäst lyckas med rosor på din balkong eller trädgård. Möt Rosdoktorn Annelie Anderberg som ställer diagnos och ger råd om skadedjur och sjukdomar. Eller passa på att få hjälp av trädgårdsdesigner Karin Malmberg och Sara Bratt som skissar upp en skräddarsydd rosenträdgård och ger kortfattade tips och råd om trädgårdsplanering och växtval.

Lekfullt och smakrikt

Vandra genom den lekfulla installationen på herrgården gräsplan, där Henrik Valentin har skapat vad som kan vara världens största krocketbana med höga bågar prydda av mängder med rosor. I Herrgården visas kopparstick från 1700-talet med med park och trädgårdsmotiv i sällskap av vackra rosarrangemang i salongerna. Gastro serverar blomstrande rätter och svalkande rosglass under träden i Rosékaféet. Det blir rosor på menyn, i marmelad och maränger, i tvål och vatten men framförallt väldoftande rosor i alla färger och former. Kanske hittar du en ny ros till samlingen eller ett minne i form av en parfym eller en bok.

Rosdagar på Fredriksdal

När: 2−3 juli, kl 10−18 Var: Fredriksdal museer och trädgårdar I Helsingborg

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB