Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosenkalla

Glödande rosenkalla, Anthurium andraeanum sätter färg på hemmet.

Rosenkalla växer vilt i Amerikas fuktiga, tropiska regnskogar där den klättrar uppför trädstammarna. Men växten trivs inte bara i regnskogen.

Rosenkallan är en förträfflig krukväxt, vars exotiska utseende och glödande färger gör att den är en spännande dekoration i hemmet. Som till exempel på fotot där det har skapats en enkel dekorationen med hjälp av växten och remixeffekten som uppstår när flera krukor och vaser sätts ihop.

Till den här dekorationen har det använts en genomskinlig glaskruka nedtill och en färgad plastkruka upptill. Mellanrummet mellan de två krukorna kan fyllas med olika material. I dekorationen på fotot har det använts glaskulor i julens färger. Andra tider på året kan man använda pärlor, kaffebönor eller annat.

Rosenkallan kännetecknas först och främst av sin särpräglade blomställning som består av en färgsprakande kolv där de små blommorna sitter. Kolven omges av ett plastliknande högblad i starka färger som ser ut som en stående karamellstrut. På latin heter växten Anthurium andraeanum.

Utvecklingen av många nya sorter med mindre blomställningar i strålande lila, röda och vita nyanser har lett till en renässans för rosenkallan som krukväxt.

Den vackra blomställningen kan utan problem stå i 2-3 månader och växten är lättskött.

Rosenkallan tål inte uttorkning, varför den ska vattnas regelbundet. Den bör stå en bit in i rummet eftersom den trivs alldeles utmärkt i skugga. Undvik att ställa den i fönsterkarmen i direkt, het sol. Rosenkalla ska gödas en gång i månaden under vinterperioden, varannan vecka resten av året.


Rosenkalla,
Anthurium andraeanum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB