Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rosdagar på Fredriksdal

Nyslagen sommaräng, omogen ananas och bittermandel – vilka dofter känner du? I år blir det doftfest på Rosdagarna på Fredriksdal museer och trädgårdar. Njut av ett rosarium med tiotusentals väldoftande, blommande rosor. Inspireras och träffa Fredriksdals rosexperter som ger tips och råd till alla rosälskare, oavsett om man har liten balkong eller stor trädgård.

Vad: Rosdagar på Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborg När: 30 juni-1 juli 2012

Gå på doftvandring

Med en näsa som till och med kan känna när det ska börja snöa bjuder Mischa Billing på doftvandringar i Fredriksdal rosarium. Som sommelier är det oftast vinglas som Mischa sticker näsan i, men det finns tydliga kopplingar mellan rosor och vin berättar Mischa.

− I Champagne kan man hitta olika rosor och i rosor kan man hitta olika champagner. Sådär går det runt.

Mischa Billing är till vardags sommelier och lektor i dryckeskunskap vid Örebro universitet men doftande rosor har naturligtvis sin dragningskraft.

− Rosdofter gör mig lugn. En grundrosendoft uppfattas som en aning oljig med spansk körvel, citrus, lite bitterhet och med en sötaktig lite syrlig friskhet.

Följ med Mischa på en sinnlig vandring i Fredriksdals vackra rosarium och utmana ditt luktsinne till att hitta upp till 15 olika dofter i en ros!

Carina Seth Andersson ställer ut flakonger

I tjugo år har konsthantverkaren Carina Seth Andersson samlat på glasproppar till karaffer och parfymflaskor och under Rosdagarna ställer hon ut sina flakonger, de flaskor som tillverkats till propparna.

− Jag började skissa på flakonger för att propparna skulle få ett nytt liv. Varje propp har fått sin egen flaska. Propparna är av glas och slipade i barock och romantisk stil. Det har fått en bra brytning med mina strama och minimalistiska flaskor, berättar Carina.

Carina har designat för Ittala och Svenskt Tenn och hade med sina flakonger på Chelsea Flower Show i Ulf Nordfjälls vinnande trädgård. I herrgården kan du se hennes vackra flakonger under Rosdagarna.

Fredriksdals experter

Under rosdagarna är hela Fredriksdals rosexpertis tillgänglig för besökarna. Möt landskapsarkitekten Maria Nyman Nilsson och trädgårdsmästare Rolf Engström och följ med på vandringar bland tiotusentals blommande rosor. Lars Åke Gustavsson, nordens främste rosexpert gästar också Rosdagarna.

För mer info: Kontakta projektledare Charlotte Carlin på charlotte.carlin@helsingborg.se eller 073-0304422. Eller Marknadsförare Matilde Hall på matilde.hall@helsingborg.se eller 0732-315078

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB